Το εκπαιδευτικό ιστιοφόρο πλοίο “Palinuro” του Ιταλικού Ναυτικού στο πλαίσιο του 53ου εκπαιδευτικού ταξιδιού των ναυτικών δοκίμων της Ιταλικής Σχολής Υπαξιωματικών Ναυτικού του Τάραντο, αγκυροβόλησε στο λιμάνι της Λάρνακας την 28 Αυγούστου 2017, προερχόμενο από τον Πειραιά.

Η Ιταλική Πρεσβεία με την ευκαιρία της παραμονής του πλοίου στην Κύπρο, παρέθεσε επ’ αυτού δεξίωση την 29 Αυγούστου στην οποία παρέστησαν οι Υπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Ενέργειας Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, Αρχηγοί Διπλωματικών Αποστολών στην Κύπρο, ο Δήμαρχος Λάρνακας, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, ο Διοικητής της Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς καθώς και αντιπροσωπείες στελεχών.

Κατά την παραμονή του πλοίου στην Κύπρο υπήρξαν συναντήσεις και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ επιτελών των Ναυτικών των 2 χωρών με σκοπό τη σύσφιξη και την ενδυνάμωση των σχέσεων και τη διαμόρφωση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων διμερούς συνεργασίας. Επίσης σπουδαστές της Σχολής επισκέφθηκαν χώρους ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος.

Το πλοίο θα παραμείνει στη Λάρνακα μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου και το κοινό θα μπορεί να το επισκέπτεται την 30 και 31 Αυγούστου από τις 1000 έως τις 1200 και από τις 1600 έως τις 1900.
Ο απόπλους του πλοίου είναι προγραμματισμένος για τις πρωινές ώρες της 01 Σεπτεμβρίου με προορισμό τη Ρόδο.

Επίσκεψη Εκπαιδευτικού Ιστιοφόρου Πλοίου "Palinuro" του Ιταλικού ΝαυτικούΕπίσκεψη Εκπαιδευτικού Ιστιοφόρου Πλοίου "Palinuro" του Ιταλικού ΝαυτικούΕπίσκεψη Εκπαιδευτικού Ιστιοφόρου Πλοίου "Palinuro" του Ιταλικού ΝαυτικούΕπίσκεψη Εκπαιδευτικού Ιστιοφόρου Πλοίου "Palinuro" του Ιταλικού ΝαυτικούΕπίσκεψη Εκπαιδευτικού Ιστιοφόρου Πλοίου "Palinuro" του Ιταλικού ΝαυτικούΕπίσκεψη Εκπαιδευτικού Ιστιοφόρου Πλοίου "Palinuro" του Ιταλικού Ναυτικού

Αρέσει σε %d bloggers: