Ρωσικό δικινητήριο, διθέσιο, παντός καιρού μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-24. (aereimilitari.org)

Ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi Su-24 πέταξε επανειλημμένα σε χαμηλό ύψος πολύ κοντά σε αντιτορπιλικό των ΗΠΑ ενώ αυτό έπλεε στη Μαύρη Θάλασσα το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε το αμερικανικό Πεντάγωνο, καταδικάζοντας την ενέργεια αυτή εν μέσω των ρωσοαμερικανικών εντάσεων λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία.

«Αυτή η προκλητική και μη επαγγελματική ρωσική ενέργεια δεν συνάδει με το πρωτόκολλο (σ.σ. τη διαδικασία που τηρούν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις) και τις πρότερες συμφωνίες για την αλληλεπίδραση ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις μας» δήλωσε ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου των ΗΠΑ.

Ο Ουόρεν επισήμανε ότι ένα ρωσικό μαχητικό Σουχόι Su-24 (κωδικός NATO: Fencer) πέταξε 12 φορές σε χαμηλό ύψος κοντά στο αντιτορπιλικό USS Donald Cook, το οποίο βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα από την 10η Απριλίου. Το ρωσικό μαχητικό κατά τα φαινόμενα δεν έφερε οπλισμό, είπε ο ίδιος.

express.gr

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: