Συνεχίζοντας τη ρητορική για τους ρωσικούς αμυντικούς πυραύλους που θέλει να προμηθευτεί η Τουρκία, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σήμερα (25.07.2017) στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της χώρας του να αγοράσει τους S-400, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ελλάδα.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι εδώ και χρόνια η Ελλάδα, που είναι μέλος του ΝΑΤΟ, χρησιμοποιεί S-300. «Γιατί ενοχλούνται; Εμείς αυτή τη στιγμή προχωράμε με τη Ρωσία, έχουμε υπογράψει. Μακάρι να δούμε τους S-400 στη χώρα μας και έπειτα να προχωρήσουμε σε διαδικασία κοινής παραγωγής», ανέφερε.

Στο ίδιο πλαίσιο σημείωσε πως δεν αντιλαμβάνεται γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για τα ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας S-400.  «Γιατί ανησυχούν; Κάθε χώρα έχει το δικαίωμα να λαμβάνει ορισμένα μέτρα για να προασπίσει τη δική της ασφάλεια. Όσον αφορά τη χρήση άλλων οπλικών συστημάτων δεν εκδηλώνουν καμία ανησυχία, αλλά στην περίπτωση των συστημάτων S-400 δείχνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρχει λόγος εκνευρισμού» και επιβεβαιώνοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις ουσιαστικά έχουν ολοκληρωθεί».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προέβη στις δηλώσεις αυτές με αφορμή το δημοσίευμα της τουρκικής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, η οποία γράφει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν για την αγορά των συστημάτων S-400, εκβιάζουν την Τουρκία και προσπαθούν να παρεμποδίσουν τη συμφωνία με τη Ρωσία.

Πηγή: sigmalive.com

Αρέσει σε %d bloggers: