Εάν δεν αρθεί η απαγόρευση απογείωσης, για τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F – 35 (μοντέλα B και C) οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να λάβουν μέρος στις αεροπορικές επιδείξεις που θα πραγματοποιηθούν αυτό το μήνα στην Βρετανία. Στη φωτογραφία F-35C πραγματοποιεί εναέριο ανεφοδιασμό απο KC-135 της USAF. (f35.com)

Στο έδαφος θα παραμείνουν τα μαχητικά αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, τύπου F-35 -μοντέλα B και C- τα οποία έχουν κατασκευαστεί από την εταιρεία Lockheed Martin Corp., δεδομένου ότι παραμένουν ασαφή τα αίτια που προκάλεσαν μια τεράστια βλάβη στον κινητήρα ενός F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας στις 23 Ιουνίου.

«Αυτή τη στιγμή δεν διαθέτω επαρκείς πληροφορίες ώστε να επιτραπούν οι πτήσεις στα F-35B και F-35C», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αντιναύαρχος, Ντέιβιντ Ντάναγουεϊ.

«Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο γεγονός που να δικαιολογεί την αιτία».

Ο Ντάναγουεϊ δήλωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό και άλλες υπηρεσίες συνεχίζουν τις έρευνες σχετικά με το περιστατικό.

Εάν δεν αρθεί η απαγόρευση απογείωσης, οι ΗΠΑ δεν θα είναι σε θέση να λάβουν μέρος στις αεροπορικές επιδείξεις που θα πραγματοποιηθούν αυτό το μήνα στην Βρετανία.

naftemporiki.gr

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: