Φυσίγγια M855A1 Enhanced Performance Round (Φωτογραφία: wikimedia)

Το εργοστάσιο στρατιωτικών πυρομαχικών (LCAAP) της ΑΤΚ με έδρα το Lake City στο Μιζούρι έχει επιτύχει ενα σημαντικό ορόσημο με την παράδοση του δις δισεκατομμυριοστού φυσιγγίου διαμετρήματος 7,62 που έχει κατασκευαστεί στο εργοστάσιο από την εκκίνηση της παραγωγής του το 2000. Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει πενταπλασιάσει το ρυθμό παραγωγής των πυρομαχικών 7,62 για την άμεση στήριξη των απαιτήσεων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Σε συνεργασία με τον στρατό των ΗΠΑ (US Army), η ΑΤΚ έχει εφαρμόσει επιτυχώς ενα σύνθετο πρόγραμμα εκσυχρονισμού στο LCAAP, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής από 347 εκατομμύρια σε περισσότερα από 1,6 δισεκατομμύρια φυσίγγια ετησίως. Σε αυτή περιλαμβάνονται οι μεγάλης ποσότητας παραδόσεις του φυσιγγίου βελτιωμένης απόδοσης (EPR) M855A1 στον στρατό των ΗΠΑ.


Το φυσίγγιο EPR είναι μια βελτιωμένη έκδοση του πυρομαχικού M855 των 5.56χιλ και προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στην επίδοση του φυσιγγιού. Η ATK έχει παραδώσει περισσότερα από 350 εκατ φυσίγγια M855A1 από την μετάβαση στη παραγωγή του, το 2010.

Σύμφωνα με την ATK, πρόσφατα έλαβε παραγγελίες συνολικής αξίας 131 εκατ δολαρίων για πυρομαχικά μικρού διαμετρήματος στα πλαίσια ενός συμβολαίου με επ’αοριστου χρόνου παράδοσης και ποσότητας (IDIQ) με την Διοίκηση Συμβάσεων του Στρατού (ACC). Στις παραγγελίες συμπεριλαμβάνονται και ποσότητες φυσιγγίων διαμετρήματος 5.56, 7.62 χιλ και .50.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: