Ο Στρατός των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) αποδέσμευσε νέο βίντεο με τις τελευταίες δοκιμαστικές βολές του Πυροβόλου Πυροβολικού Μεγάλου Βεληνεκούς στο πεδίο δοκιμών Γιούμα.

Το νέο βίντεο των δοκιμών του Πυροβόλου Πυροβολικού Μεγάλου Βεληνεκούς δημοσιεύθηκε την 5η Φεβρουαρίου στον επίσημο λογαριασμό twitter του πεδίου δοκίμων Γιούμα (YPG) του Στρατού των ΗΠΑ.

Το Πυροβόλο Πυροβολικού Μεγάλου Βεληνεκούς, ή ERCA, θα ειναι μια βελτίωση της τελευταίας έκδοσης του αυτοκινούμενου πυροβόλου Paladin που θα παρέχει έμμεσα πυρά για τις πολεμικές επιχειρήσεις επιπέδου ταξιαρχιών ομάδων μάχης και μεραρχιών.

“Τα πυρά ακριβείας μεγάλου βεληνεκούς ειναι η υψίστη προτεραιότητα εκσυγχρονισμού του Στρατού, και οι δοκιμές του προγράμματος Πυροβόλου Πυροβολικού Μεγάλου Βεληνεκούς στο πεδίο ασκήσεων Γιούμα ειναι σημαντικές για τον στόχο του Στρατού στην ανάπτυξη συστημάτων πυροβολικού ικανά να εκτελούν πυρά ακριβείας σε στόχους 100 χιλιόμετρα μακριά,” έγραφε η δημοσίευση του YPG.

Αυτήν την στιγμή, τα περισσότερα πυροβολικά που βάλλουν απο ρυμουλκούμενα ή αυτοκινούμενα πυροβόλα μπορουν να χτυπήσουν στόχους σε αποστάσεις 30 χιλιομέτρων -οπότε η προσβολή στόχου στα 62 χλμ σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός στην επιθετική ικανότητα.

Με βάση τις αναβαθμίσεις στην κινητικότητα, το ERCA θα αυξήσει την φονικότητα των αυτοκινούμενων πυροβόλων. Το ERCA παρέχει ικανότητα “10X” μέσω του συνδυασμού αυξημένου βεληνεκούς, αυξημένου ρυθμού βολής, αυξημένης φονικότητας, αυξημένης αξιοπιστίας και μεγαλύτερης ικανότητας επιβίωσης.

Το ERCA αποτελείται από δύο μέρη – το νέο πύραυλο-ωθούμενο βλήμα, XM1113, και το μακρύκαννο πυροβόλο του.

Το ERCA οχι μόνο έχει σημαντικά μεγαλύτερη ικανότητα, αλλά έχει επίσης και βελτιωμένη αξιοπιστία και ασφάλεια. Αυτές οι αλλαγές θα επιτρέψουν στο σύστημα να διανέμει όλη την ηλεκτρική ισχύς που μπορεί να παράγει χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στους χώρους και το βάρος του.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: