Οχήματα Flyer 72. (© Flyer Defense via Deagel.com)

Η βιομηχανία General Dynamics & Tactical Systems ανακοίνωσε πως έχει επιτύχει ένα σημαντικό ορόσημο και προχωρεί στην χαμηλού ρυθμού αρχική παραγωγή (LRIP) του προγράμματος Ground Mobility Vehicle (GMV) 1.1, μετά την ανακοίνωση της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) πως με την έκδοση Milestone C Desing ενέκρινε την παραγωγή του οχήματος.
Σύμφωνα με την επιλογή LRIP, η General Dynamics θα παράγει και θα παραδώσει 72 οχήματα στην SOCOM μέχρι το 2016.

Σύμφωνα με την εταιρεία το όχημα GMV 1.1 είναι ένα εξαιρετικά ελαφρύ, ιδιαίτερης κινητικότητας και εσωτερικά μεταφερόμενο απο ελικοπτέρο CH-47, όχημα, το οποίο πληρεί τις απαιτήσεις των αποστολών υψηλής προτεραιότητας της SOCOM. Το όχημα GMV 1.1 είναι η πλατφόρμα Flyer 72 της εταιρείας που έχει δεχθεί ειδικές τροποποιήσεις για λογαριασμό της SOCOM.

Έχει κατασκευαστεί σε συνεργασία των εταιρειών General Dynamics και Flyer Defence,το Flyer 72 έχει μέγιστη ταχύτητα 100 μιλίων ανά ώρα, επιχειρησιακή αυτονομία 350 μιλίων και μπορεί να μεταφέρει έως εννιά χειριστές με ωφέλιμο φορτίο καθώς κινείται σε απομακρυσμένα και απαιτητικά εδάφη. Με σχέση ωφέλιμου φορτίου προς απόβαρο μεγαλύτερη από 1:1, το Flyer 72 κατέχει την μοναδική ικανότητα να μεταφέρει περισσότερα κιλά απ’ οτι ζυγίζει. Μπορεί εύκολα να αναδιαμορφωθεί σε ένα μεγάλο εύρος πακέτων ειδικών αποστολών χωρίς την τροποποίηση του σχεδιασμού της βάσης του οχήματος ή τη χρήση ειδικών εργαλείων.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: