Το Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ενετάξε, το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019, στην υπηρεσία του το USS Ουιτσίτα (USS Wichita – LCS 13) – το έβδομο παράκτιο πολεμικό πλοίο (LCS) κλάσης Freedom- στον Ναυτικό Σταθμό Μέιπορτ ενώπιον πλήθους κόσμου συμπεριλαμβανόμενων εν ενεργεία και εν αποστρατεία ναυτικών. Αυτό το ορόσημο θέτει το πλοίο, το οποίο κατασκευάστηκε από μια ομάδα υπό τη διοίκηση της Lockheed Martin, στην ενεργό υπηρεσία.

Μοναδικά ανάμεσα στα υπόλοιπα πλοία, τα LCS προορίζονται για την εκτέλεση παρακτίων αποστολών και ειναι ένα υπό ανάπτυξη και σημαντικό τμήμα του στόλου του Ναυτικού των ΗΠΑ.

-Ειναι γρήγορο – ικανό να φτάσει ταχύτητες που ξεπερνούν τους 40 κόμβους.

-Ειναι αυτοματοποιημένο – με την πιο αποτελεσματική στελέχωση από κάθε άλλο πολεμικό πλοίο.

-Ειναι φονικό – έχει ως βασικό εξοπλισμό Rolling Airframe Missiles (RAM) και πυροβόλο Mark 110, ικανό να βάλλει 220 βλήματα το λεπτό.

-Ειναι εύκαμπτο – με 40 τοις εκατό του σκάφους να διαμορφώνεται εύκολα, οι δυνατότητες διαμόρφωσης, όπως οι πύραυλοι Longbow Hellfire, πυροβόλα 30 χιλιοστών και επανδρωμένα και ανεπάνδρωτα οχήματα, στοχεύουν στην κάλυψη των σημερινών και αυριανών αποστολών.

“Είμαστε πεπεισμένοι ότι το LCS 13 θα ειναι αυτό που χρειάζεται το Ναυτικό, όταν το χρειαστεί ο Στόλος, και είμαστε υπερήφανοι που σηματοδοτούμε αυτήν την ημέρα με το πλήρωμα του καθώς το Ναυτικό υποδέχεται το νεότερο πολεμικό πλοίο του,” δήλωσε ο Τζόι ΝτεΠιέτρο, αντιπρόεδρος, μικρών πολεμικών πλοίων και ναυτικών συστημάτων, στην Lockheed Martin. “Παραμένουμε προσηλωμένοι στην παράδοση αυτών των πλοίων όσο το δυνατόν συντομότερο με αυξημένες ικανότητες και φονικότητα.”

Το LCS ειναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο, φονικό και προσαρμόσιμο πλοίο, σχεδιασμένο να υποστηρίζει συγκεκριμένες αποστολές κατά ναρκών, ανθυποβρυχιακές αποστολές και αποστολές επιχειρήσεων επιφάνειας. Διαθέτει το σύστημα διαχείρισης μάχης COMBATSS-21, κατασκευασμένο απο την Aegis Common Source Library, το οποίο ωθεί την ομοιομορφία στον Στόλο. Το LCS κλάσης Freedom ενσωματώνει νέες τεχνολογίες και ικανότητες για την οικονομικά προσιτή υποστήριξη των σημερινών και μελλοντικών ικανοτήτων αποστολής από τα βαθιά ως τα παράκτια ύδατα.

“Όπως ένας υπερήφανος πατέρας, είμαι τόσο ενθουσιασμένος να μοιραστώ μαζί σας το πόσο φοβερό πραγματικά ειναι αυτό το πλοίο,” δήλωσε ο κυβερνήτης αξιωματικός του LCS 13, Πλωτάρχης Ναθαν Ροουάν. “Ο κόσμος με ρωτάει σχετικά για τα παράκτια πολεμικά πλοία. Ειναι καταδρομικά ή αντιτορπιλικά; Βασικά, δεν ειναι τίποτα από αυτά. Ειναι μια τελείως νεα κατηγορία πολεμικών πλοίων. Το LCS περιλαμβάνει αρκετά μεγάλη αποτρεπτική ισχύ για ένα τόσο μικρό πακέτο.”

Υπάρχουν εφτά πλοία σε διάφορα στάδια παραγωγής και δοκιμών στις εγκαταστάσεις της Fincantieri Marinette Marine στο Ουισκόνσιν, όπου κατασκευάζονται τα LCS κλάσης Freedom. Το επόμενο πλοίο στην κλάση Freedom ειναι το LCS 15, το μελλοντικό USS Μπίλλινγκς (USS Billings), που πρόκειται να παραδοθεί την ερχόμενη Άνοιξη.

“Το εκλαμβάνουμε ως προνόμιο να υποστηρίζουμε άνδρες και γυναίκες που θα ταξιδεύουν με αυτό το σπουδαίο πλοίο, προστατεύοντας τις Ηνωμένες Πολιτείας και τους συμμάχους μας,” δήλωσε ο Ζαν Αλμαν, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fincantieri Marinette Marine. “Εν ονόματι των δυο χιλιάδων ατόμων που ναυπήγησαν το LCS 13, συγχαίρουμε το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ και το εξαιρετικό πλήρωμα του USS Wichita – LCS 13.”

Απόδοση/Μετάφραση απο το NavalNews.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: