Η πολεμική αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής (USAF) ανέπτυξε ένα αεροσκάφος C-130 Hercules εξοπλισμένο με το Αρθρωτό Αερομεταφερόμενο Σύστημα Πυρόσβεσης (MAFFS) και έφεδρους απο την 302η Πτέρυγα αερομεταφορών (AW) της Διοίκησης Εφεδρείας Πολεμικής Αεροπορίας (AFRC) στην Καλιφόρνια.

Οι έφεδροι συμμετείχαν στην αεροπορική ομάδα MAFFS του υπουργείο άμυνας αντικαθιστώντας ένα εκ των τεσσάρων C-130 του Υπ.Αμ. που διαθέτουν το σύστημα MAFFS μαζί με τα πληρώματα του που πραγματοποιούν αποστολές πυρόσβεσης στις τρομερές φωτιές της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με τον σμήναρχο Τζέιμς ΝτιΒερε, τον διοικητή της αεροπορικής ομάδας MAFFS της 302ης AW, τα C-130 εξοπλισμένα με το MAFFS πετάξαν περισσότερο απο 150 πτήσεις πυρόσβεσης προς υποστήριξη των πυρκαγιών στο Καρ και Μεντοσίνο της Καλιφόρνιας από την έναρξη των επιχειρήσεων με το MAFFS στην αεροπορική βάση Μακλέλάν στην βόρεια Καλιφόρνιας, την 26η Ιουλίου.

Αυτη ειναι δεύτερη φορά για φέτος που C-130 και πληρώματα εφέδρων της 302ης AW ενεργοποιήθηκαν προς υποστήριξη των αποστολών εναέριας πυρόσβεσης χρησιμοποιώντας το σύστημα MAFFS του υπουργείου γεωργίας και δασικής υπηρεσίας των ΗΠΑ (USFS). Η πρώτη ενεργοποίηση έλαβε χώρα στις αρχές Ιουλίου προς υποστήριξη των προσπαθειών πυρόσβεσης στο Κολοράντο.

Την 27η Ιουλίου, η Εθνική Ομάδα Συντονισμού Πολλαπλών Ομάδων ανέβασε τον ενδεικτική του Επίπεδου Εθνικής Ετοιμότητας στο υψηλότερο επίπεδο, στο 1 εκ της κλίμακας του 5, λόγω της ανάπτυξης των υφιστάμενων και νέων πυρκαγιών στην Καλιφόρνια, το Great Basin και τις βορειοδυτικές γεωγραφικές περιοχές.

Τα C-130 του Υπ.Αμ. που ειναι εφοδιασμένα με το MAFFS επιχειρούν από τεσσερις στρατιωτικές πτέρυγες αερομεταφορών: Την 146η AW Αεροπορίας Εθνοφρουράς (ANG) Καλιφόρνιας, την 152η AW ANG Νεβάδα, την 153η AW ANG Ουαϊόμινγκ και την 302η AW Αεροπορίας Εφεδρείας. Υπολογίζονται ως “πόροι ετοιμότητας 24 ωρών”, που σημάνει οτι όταν ενεργοποιηθούν, αναμένεται πως θα χρειαστούν 24 ώρες για να αφιχθει το πρωτο αεροσκάφος στην σκηνή, καθώς τα C-130 πρέπει να αποσυρθούν απο τις καθημερινές στρατιωτικές υποχρεώσεις τους και να εξοπλιστούν με τον εξοπλισμό MAFFS.

Οι μονάδες ανήκουν στο USFS και, όταν εγκατασταθούν στο C-130, μπορούν να αποδεσμεύσουν μέχρι 3000 γαλόνια (περίπου 13500 λίτρα) επιβραδυντή ανάφλεξης σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα, καλύπτοντας περιοχή ενος τετάρτου του μιλίου σε μήκος και 100 πόδια πλάτος. Από τη στιγμή που το φορτίο αποδεσμεύεται, μπορεί να ξαναγεμίσει σε λιγότερο απο 12 λεπτά.

Το Υπ.Αμ., μέσω της βόρειας διοίκησης στην αεροπορική βάση Πιτερσον, παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στις προσπάθειες πυρόσβεσης όταν αυτό ζητηθεί από το Εθνικό Διυπηρεσιακό Κέντρο Πυρκαγιάς και λάβει την έγκριση του υπουργού άμυνας. Αυτά τα μέσα διαφορετικών αποστολών ειναι έτοιμα για να ανταποκριθούν άμεσα και αποτελεσματικά ώστε να προστατεύσουν ζωές, περιουσίες, σημαντικές υποδομές και φυσικούς πόρους, και μπορούν να περιλάβουν, άλλα δεν περιορίζονται μόνο σ’ αυτά, το MAFFS, στρατιωτικά ελικόπτερα και επίγειες δυνάμεις που μπορούν να υποστηρίξουν τις προσπάθειες της πυρόσβεσης.

Το MAFFS χρησιμοποιείται επίσης απο τα C-130 των πολεμικών αεροποριών της Κολομβίας, Βραζιλίας, των βασιλικών πολεμικών αεροποριών του Μαρόκου και της Ταϊλάνδης. Νωρίτερα είχε χρησιμοποιηθεί απο τα C-130 της πολεμικής αεροπορίας της Πορτογαλίας.

Βίντεο: Εκπαίδευση στην πυρόσβεση με το MAFFS.

Απόδοση/Μεταφραση απο το “Defpost.com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: