Ο Στρατός της Αιγύπτου αποδέσμευσε την πρώτη εικόνα ενός από τα κινεζικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη του, AVIC Wing Loong, την 14η Οκτωβρίου ως μέρος του βίντεο για τον εορτασμό της 45ης επετείου της Αιγυπτιακής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το οπτικό υλικό προέβαλε ένα Wing Loong να απογειώνεται από μια αεροπορική βάση της ερήμου με ένα πυρομαχικό κάτω από κάθε πτέρυγα του. Τα όπλα προφανώς ήταν οι καθοδηγούμενοι με λειζερ πύραυλοι Blue Arrow 7 (BA 7).

Μια φωτογραφία που υποτίθεται οτι δείχνει ενα Αιγυπτιακό Wing Loong εμφανίστηκε το 2016 και UAV, με τις ίδιες διαστάσεις, έχουν εντοπιστεί από το 2017, σε δορυφορικές εικόνες της αεροπορικής βάσης Μπιρ Γκιφγκάφα στην χερσόνησο του Σινά.

©Αιγυπτιακό υπουργείο άμυνας | Στιγμιότυπο από το βίντεο που αποδεσμεύθηκε την 14η Οκτωβρίου που δείχνει ένα από τα UAV Wing Loong της Αιγύπτου να μεταφέρει όπλα, πιθανόν τους πυραύλους Blue Arrow 7.

Jeremy Binnie

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: