Η γερμανική εταιρεία Rheinmetal ανακοίνωσε την 8η Οκτωβρίου ότι παρέλαβε παραγγελία για να προμηθεύσει σε ένα διεθνή πελάτη τα εξαρτήματα για την παραγωγή των 6Χ6 τεθωρακισμένων οχημάτων Fuchs-2. Ανέφερε ότι η αξία της παραγγελίας είναι ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και ότι τα εξαρτήματα θα παραδοθούν μεταξύ 2019 και 2020.

Η Αλγερία φαίνεται ότι θέλει να παράγει επιπλέον οχήματα Fuchs-2. Δεν ταυτοποίησε τον πελάτη, αλλά η Αλγερία είναι η μοναδική χώρα που παράγει το Fuchs-2 κατόπιν αδείας.

Ο γερμανικός τύπος είχε μεταδώσει το 2014 ότι το Βερολίνο είχε εγκρίνει συμφωνία ύψους $2,7 εκατομμυρίων στο πλαίσιο της οποίας ένα εργοστάσιο θα κατασκευάζονταν στην Αλγερία για να παράγει 980 οχήματα Fuchs-2.

Τα πρώτα Fuchs-2 της Αλγερίας εντοπίστηκαν όταν ο Αρχηγός Στρατού Αχμέντ Γκάϊντι Σαλάχ επισκέφθηκε το Ειδικό Σύνταγμα Παρέμβασης των Φρουρών της Δημοκρατίας τον Μάιο του 2015.

©El Djeich | Μια φωτογραφία που λήφθηκε από το τεύχος Μαρτίου 2017 του περιοδικού του Στρατού της Αλγερίας δείχνει ένα τεθωρακισμένο όχημα Fuchs-2 να αναδύεται από μια δεξαμενή νερού στην περιοχή δοκιμών του εργοστασίου Rheinmetal-Algerie, στην Σμάρα.

Jeremy Binnie

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: