Η Ιρακινή Αστυνομία παρουσίασε 23 οχήματα που είχαν μετατραπεί σε βομβιστικά οχήματα και αντιαεροπορικά πυροβόλα, όλα κατασχέθηκαν από τους μαχητές του Ντά’ες κατά την μάχη για τη πόλη της Μοσούλης.

Τα οχήματα που επιδείχθηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ήταν κυρίως πολιτικά αυτοκίνητα, καλυμμένα με χοντρή μεταλλική θωράκιση, με μικρές γυάλινες θυρίδες ωστε να βλέπει ο οδηγός, και είχαν εξοπλιστεί με βόμβες.

Φαίνονται παρόμοια με τα οχήματά του χρησιμοποιήθηκαν σε προφανείς επιθέσεις αυτοκτονίας που προέβαλλε η προπαγάνδα του Ντά’ες.

Πολλά είχαν βαφεί σε πρότυπο παραλλαγής ή μπλε, το χρώμα των οχημάτων της Ιρακινής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, σε μια προσπάθεια να ξεγελάσουν τα αεροσκάφη επιτήρησης και να τα μπερδέψουν με τα οχήματα των ιρακινών δυνάμεων.

“Οι ήρωες της Μεραρχίας Ταχείας Αντίδρασης και της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας κατέλαβαν αυτά τα οχήματά με επιτυχημένες νυχτερινές κρούσεις”, είπε ο Διοικητής της Ιρακινής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας Μπασσαμ Χίλο Καντχιμ.

Το πιο εντυπωσιακό ανάμεσα στα οχήματά ήταν ο πύργος ενός άρματος μάχης, πλήρης με το πυροβόλο του, εγκατεστημένος στο πίσω μέρος ενός μεγάλου φορτηγού, για το οποίο οι αξιωματούχοι της αστυνομίας είπαν ότι είχε σχεδιαστεί να στοχεύει στρατιωτικά αεροσκάφη και επίγεια στρατεύματα σε μεγάλη απόσταση.

Οι Ιρακινές Δυνάμεις προγραμματίζουν να καταστρέψουν τα οχήματα.

Την Παρασκευή οι Ιρακινές Δυνάμεις ηταν ακόμα αντιμέτωπες με θύλακες αντίστασης του Ντά’ες μέσα στην παλιά πόλη της Μοσούλης, τέσσερις ημέρες αφότου ο πρωθυπουργός ανακήρυξε τη νίκη του Ιράκ επί των μαχητών του Ντά’ες.

©Thaier Al-Sudani | Πύργος άρματος τοποθετημένος στο πίσω μέρος ενός μεγάλου φορτηγού.

Mark Hanrahan και Gareth Jones

Απόδοση/Μετάφραση απο το Reuters.Com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: