Μέχρι τα τέλη Μαρτίου, το υπουργείο άμυνας, στην Σόφια, θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο επενδυτικά έργα άξιας περισσότερων των τριών δισεκατομμυρίων πεντακοσίων εκατομμυρίων (3,5) λέβα (2,2 δισ. δολάρια) για την αγορά νέων τεθωρακισμένων οχημάτων, περιπολικών πλοίων και αεριωθούμενων μαχητικών, όπως δήλωσε το υπουργείο άμυνας.

Η Βουλγαρία αγοράζει για πρώτη φορά νέα τεθωρακισμένα οχήματα αλλά ο Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ εστίασε στα υπόλοιπα δύο έργα κατά τη συνέντευξη του με τον εθνικό τηλεοπτικό σταθμό “BNT-1” την 21η Φεβρουαρίου.

Είπε οτι η επερχόμενη επανέναρξη του διαγωνισμού για το νέο μαχητικό αεροσκάφος, ώστε να αντικατασταθούν τα “MiG-29” της Βουλγαρίας, θα επικεντρωθεί στην συλλογή προσφορών για νέα ή μεταχειρισμένα αεροσκάφη “Saab JAS-39 Gripen”, “Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon” και “Eurofighter Typhoon”, ενώ ίσως να απαιτηθούν προσφορές για άλλους τύπους, συμπεριλαμβανόμενου του “Dassault Rafale”.

Igor Bozinovski

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: