Η Γαλλία σχεδιάζει να αναβαθμίσει τον στόλο των διακοσίων κύριων αρμάτων μάχης “Leclerc” εντός της περιόδου από το 2020 ως το 2028, δήλωσε ο Στέφαν Μαγιέρ στην συνέντευξη του στο “La Jaune et la Rouge”.

Σύμφωνα με τον Στέφαν Μαγιέρ, τον επικεφαλής της αμυντικής εταιρείας “Netxer Systems”, η εταιρεία θα ειναι υπεύθυνη για την αναβάθμιση στο τελευταίο πρότυπο των διακοσίων αρμάτων μάχης “Leclerc” μεταξύ 2020 και 2028.

“Ο σκοπός ειναι να βελτιώσουμε και επεκτείνουμε την επιχειρησιακή ικανότητα του υπερσύγχρονου, τετάρτης γενιάς άρματος μάχης σε σχέση με τους ανταγωνιστές του”, δήλωσε ο Στέφαν Μαγιέρ.

Εν τω μεταξύ, όπως μεταδόθηκε νωρίτερα, η γαλλική υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών “DGA” (“Direction Générale de l’Armement”) κοινοποίησε στην “Nexter Systems” την σύμβαση ανακατασκευής του άρματος “Leclerc”. Η παραγγελία αυτή αποτελεί την τρίτη επιχείρηση που δρομολογήθηκε από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας στο πλαίσιο του προγράμματος “SCORPION” που προορίζεται για την αναβάθμιση των δυνάμεων επαφής του Γαλλικού Στρατού. Κοστολογημένη περίπου στα τριακόσια τριάντα εκατομμύρια δολάρια ($), η σύμβαση προβλέπει την παράδοση διακοσίων “Ανακατασκευασμένων αρμάτων Leclerc” και δεκαοχτώ “ανακατασκευασμένων οχημάτων περισυλλογής DCL” απο το 2020.

Οι σχεδιαζόμενες εργασίες ανακατασκευής θα δώσουν στο “Leclerc” τη δυνατότητα να κάνει καλύτερη χρήση της ισχύς πυρός και κινητικότητας του μέσα στις κοινές τακτικές ομάδες (GTIA) “SCORPION”.

Η έναρξη της επιχείρησης ανακατασκευής αποσκοπεί στη διατήρηση της ικανότητας πέραν του 2040.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: