Η Γερμανία, μέσω της υπηρεσία αμυντικών εξοπλισμών (BAAINBw), επιδιώκει να αντικαταστήσει τα υφιστάμενα ραντάρ SMART-L που ειναι εγκατεστημένα στις αντιαεροπορικές φρεγάτες κλάσης Σαξονία (F124). Η πληροφορία αυτή γνωστοποιήθηκε μέσω του αιτήματος για πληροφορίες (RfI) που εκδόθηκε την 28η Ιανουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε στο γερμανικό αίτημα RfI, ο στόχος ειναι η αντικατάσταση των ραντάρ ολλανδικής κατασκευής, που αυτή τη στιγμή ειναι τοποθετημένα πάνω στις φρεγάτες, με πιο σύγχρονα που θα εχουν ευρύτερο πεδίο εμπλοκής και ικανότητες να αμύνονται έναντι βαλλιστικών πυραύλων (αεράμυνα).

Η BAAINBw αναμένει η κατασκευή, παράδοση και εγκατάσταση στα πλοία των τριών ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς και συστήματος αναγνωρίσεως φίλων ή εχθρών (IFF) να διεξαχθούν μεταξύ 2020 και 2026, σύμφωνα με τo RfI όπως και τη δημιουργία εγκαταστάσεων δοκιμών και εκπαίδευσης στην Σχολή Μηχανικών Γερμανικού Ναυτικού στο Πάρο στην Γερμανία.

Με αυτήν την νέα ικανότητα, οι φρεγάτες Σαξονία, (οι Σαξονία, Αμβούργο και Εσσεν) θα μπορουν να εντοπίζουν όλους τους πυραυλους στην νατοϊκή περιοχή και να αναφέρουν την απειλή πίσω στο αρχηγείο του συστήματος πυραυλικής αεράμυνας του NATO (στο Ράμτσταϊν της Γερμανίας), το οποίο θα αποφασίσει ποιο πλοίο πρέπει να καταστρέψει αυτούς τους πυραυλους.

Απόδοση/Μετάφραση απο το navyrecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: