Η Επιλαρχία Αρμάτων του Συντάγματος Δραγώνων Γιουτλάνδης (Panserbataljonen Jydske Dragonregiment) του βασιλικού στρατού της Δανίας συμμετείχε, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, σε μια τελετή στο εργοστάσιο της Krauss-Maffei Wegmann (KMW) στο Μόναχο, στην Γερμανία, όπου η Δανία παρέλαβε το πρώτο πρωτότυπο του άρματος μάχης Leopard 2A7 μετά την υλοποίηση της συμφωνηθείσας αναβάθμισης μέσης ζωής.

Το πρωτότυπο πραγματοποίησε μια σύντομη επίδειξη της κινητικότητας του. Κατά τους επόμενους μήνες το άρμα μάχης Leopard 2A7 πρόκειται να υποβληθεί σε δοκιμασίες στο Στρατιωτικό Κέντρο Μάχης και Πυρών Υποστήριξης (HKIC) στο Όξμπολ με την βοήθεια του έμπειρου προσωπικού της επιλαρχίας αρμάτων (Panserbataljonen).

Την 21η Δεκεμβρίου 2016 η Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Προμηθειών της Δανίας (DALO) ανέθεσε στην KMW σύμβαση ύψους 112,6 εκατομμυρίων ευρώ (€) για την επισκευή και αναβάθμιση μέσης ζωής 38 κυριών αρμάτων μάχης (ΜΒΤ) Leopard 2A5DK, ανεβάζοντας τα στο επίπεδο ικανότητας που γενικώς είναι ισοδύναμο με το πρότυπο Leopard 2A7V το οποίο σύντομα θα εισέλθει σε υπηρεσία με την Γερμανία.

Η εν λόγω αναβάθμιση έχει ως σκοπό τη διατήρηση της ικανότητας των αρμάτων μάχης ως την προβλεπόμενη ημερομηνία απόσυρσης τους, το 2035. Από τα 38 οχήματα, 16 θα δεχθούν την πλήρη αναβάθμιση, ενώ τα υπόλοιπα 22 θα λάβουν το “βασικό” πακέτο που τα προετοιμάζει αλλά δεν τα εξοπλίζει με όλα τα αναβαθμισμένα συστήματα.

 

Αρέσει σε %d bloggers: