Το νέο ραντάρ AESA θα βελτιώσει σημαντικά την ικανότητα της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας καθώς θα επιτρέπει στα αεροσκάφη της να εντοπίζουν στόχους σε μεγάλες αποστάσεις.

Η Ινδική Πολεμική Αεροπορία (IAF) πρόκειται να παραλάβει το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος εξοπλισμένο με ραντάρ Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) νεάς γενιάς καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εκσυχρονισμού στα αεροσκάφη βαθιάς διείσδυσης.

Αμυντικές πηγές δήλωσαν στο Sputnik ότι το αεροσκάφος Jaguar DARIN III που είναι εξοπλισμένο με AESA θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση αυτόν τον μήνα. Οι τεχνικές δοκιμές και οι υπόλοιποι αναγκαίοι έλεγχοι έχουν ολοκληρωθεί.

“Το ραντάρ AESA νέας γενιάς ενσωματώθηκε στο Jaguar και είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση σε λίγες μέρες. Η κατάλληλη ημερομηνία θα οριστικοποιήθει από το υπουργείο Άμυνας και την IAF”, είπε στο Sputnik η αμυντική πηγή.

Σε σύγκριση με ένα συμβατικό ραντάρ, του οποίου η κεραία μετακινείται χειροκίνητα για την σάρωση των εχθρικών στόχων, η ακτίνα των ραντάρ AESA κινείται ηλεκτρονικά. Καθώς η κίνηση είναι πολύ γρήγορη, μπορεί να εντοπίζει πολλαπλούς στόχους και ταυτοχρόνως να παρεμβάλει τις εχθρικές επικοινωνίες και ραντάρ.

Αυτή τη στιγμή, η IAF δεν διαθέτει κάποιο μαχητικό αεροσκάφος εξοπλισμένο με το ραντάρ AESA νέας γενιάς. Τα Jaguar DARIN III εξοπλίζονται με το ραντάρ AESA της ισραηλινής ELTA. Το Jaguar DARIN III είναι επίσης εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας υλικά και λογισμικό, συμπεριλαμβανομένου υπολογιστή αποστολής ανοιχτής αρχιτεκτονικής, κινητήρα και ηλεκτρονικών συστημάτων οργάνων πτήσης (EFIS), ραντάρ έλεγχου πυρός, τελευταίας τεχνολογίας συστήματος αδρανειακής πλοήγησης με GPS και πολλές άλλες βελτιώσεις.

Το 2012, η ELTA προσφέρθηκε να εξοπλίσει τα 61 Jaguar της IAF με το ραντάρ AESA ELM-2025 κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκσυγχρονισμού που θα οδηγούσε στην έκδοση DARIN III, ο οποίος υλοποιείται από την κρατική ινδική Hindustan Aeronautics Limited (HAL). Ο εκσυγχρονισμός είναι μια προσπάθεια να προστεθούν ακόμα 20 χρόνια στην επιχειρησιακή ζωη του αεροσκάφους.

Εν τω μεταξύ, ο Οργανισμός Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO) της Ινδίας αναπτύσσει εγχωρίως ένα AESA με κόστος 67 εκατομμυρίων δολαρίων. Το έργο αυτό έλαβε την έγκριση της κυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2012 και πιθανόν να ολοκληρωθεί ως τον Μάιο του 2019, με μια καθυστέρηση τριών ετών. Τα εγχώρια ραντάρ AESA θα τοποθετηθούν στις εκσυγχρονισμένες εκδόσεις των Tejas Mk II.

Απόδοση/Μετάφραση από το Sputniknews.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: