Από τους νέους αισθητήρες ως τα ραντάρ, ο στόλος θα χαρακτηριστεί επίσης από μεγάλες αλλαγές στο πιλοτήριο. Το πρόγραμμα εκσυχρονισμού δύο σταδίων θα κοστίσει περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια ($).

Ο πιο ισχυρός στόλος μαχητικών αεροσκαφών Su-30MKI της ινδικής πολεμικής αεροπορίας προετοιμάζεται για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των όπλων και ηλεκτρονικών συστημάτων πτήσης, ο οποίος θα ενισχύσει το αεροσκάφος με απαράμιλλα “αόρατα” χαρακτηριστικά. Ο εκσυγχρονισμός θα πραγματοποιηθεί απο ρωσικές υπηρεσίες σε συνεργασία με την Hindustan Aeronautics Limited (HAL).

“Θα ξεκινήσουμε το πρόγραμμα αναβάθμισης των Su-30MKI όσο το δυνατόν συντομότερα ώστε τα επιπρόσθετα νέα όπλα και ηλεκτρονικά συστήματα πτήσης να κανουν τον στόλο ισχυρότερο,” δήλωσε τη Δευτέρα ο T Suvarna Raju, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της HAL.

Πηγές μετέφεραν στο Sputnik ότι ολόκληρος ο στόλος των 272 μαχητικών αεριωθούμενων πρόκειται να εκσυγχρονιστεί με εξελιγμένα οπλικά συστήματα όπως ο υπερηχητικός πύραυλος κρούζ Brahmos, το σύστημα μεγάλου βεληνεκούς υπέρυθρης καθοδήγησης R-27P και ο 100 χλμ βεληνεκούς πύραυλος R-77.

“Όταν πρόκειται για την μεταφορά τεχνογνωσίας, οι ρωσοι προσφέρουν τα πάντα χωρίς περιορισμούς. Η IAF προσβλέπει στην συνέχιση της εμπλοκής με την ρωσική αεροπορική βιομηχανία για την ενίσχυση των εκσυγχρονισμών του Su-30 έτσι ώστε να μπορούν να ‘ναι πιο ισχυρότερα”, δήλωσε ο υπαρχηγός της αεροπορίας S B Deo κατά τη διάρκεια σεμιναρίου για τον εορτασμό των 70 ετών ινδο-ρωσικών διπλωματικών σχέσεων.

Νωρίτερα φέτος, η ρωσική Unique Engine Corporation προσέφερε έναν ολοκαίνουριο κινητήρα για τον στόλο αεροσκαφών.

“Αναπτύξαμε έναν καλύτερο διάδοχο του κινητήρα AL-31F που βασίζεται σε νέα σχεδίαση και προσφέρθηκε στην IAF ως μέρος του πακέτου εκσυγχρονισμού”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αλεκσαντερ Αρτιουκχοφ, ο διευθυντής της United Engine Corporation, κατα την αεροπορική έκθεση Aero India 2017.

Ο AL-41F-1S ειναι ένας ολοκαίνουριος κινητήρας, ο οποίος αποδίδει 18 τοις εκατό περισσότερη ώση σε σχέση με τον προκάτοχο του.

Απόδοση/Μετάφραση από το SputnikNews.Com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: