Η Kongsberg υπέγραψε σύμβαση αξίας 77 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ με το υπουργείο άμυνας της Ινδονησίας για την προμήθεια του αντιαεροπορικού συστήματος NASAMS.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την παράδοση ενός ολοκληρωμένου συστήματος NASAMS με σταθμούς διοικήσεως, ραντάρ, εκτοξευτές, ασύρματους και ενσωμάτωση, εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποστήριξη. Οι πύραυλοι AMRAAM θα παρασχεθούν σε μια ξεχωριστή διακρατική συμφωνία ανάμεσα στην Ινδονησία και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ). Το NASAMS προασπίζει μεγάλης αξίας χερσαίες πολιτικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις από εχθρικές εναέριες απειλές. Η ευέλικτη και αρθρωτή φύση του NASAMS το καθιστά μια παγκοσμίου κλάσης κορυφαία λύση με μοναδικές δυνατότητες στην αντιμετώπιση των σύγχρονων εναέριων απειλών, όπως επίσης διαθέτει την ικανότητα ενσωμάτωσης με μια ποικιλία διαφορετικών αισθητήρων και όπλων.

Αρκετές χώρες έχουν επιλέξει το NASAMS, συμπεριλαμβανομένων των: Νορβηγία, Φινλανδία, Ολλανδία, ΗΠΑ, Ισπανία, Ομάν και τώρα η Ινδονησία, “Μας χαροποιεί ιδιαίτερα, που η Ινδονησία, ως η πρώτη χώρα στην περιοχή της, επέλεξε το NASAMS για την εθνική άμυνα της. Η συνεχής τεχνολογική εξέλιξη και η προσθήκη χρηστών επιβεβαιώνει οτι το NASAMS ειναι το πιο σύγχρονο και εξελιγμένο αντιαεροπορικό σύστημα στον κόσμο”, δήλωσε ο Ειρικ Λι, πρόεδρος της Kongsberg Defence & Aerospace.

Το NASAMS (Νορβηγικό Εξελιγμένο Πυραυλικό Σύστημα Επιφανείας-Αέρος) ειναι ενα μεσαίο προς μεγάλου βεληνεκούς αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από την νορβηγική βιομηχανία Kongsberg Defence & Aerospace συνεργάστηκε με την Raytheon για τον πύραυλο AMRAAM. Ο AMRAAM (AIM-120), αναπτύχθηκε και ειναι ευρέως γνωστός ως ένας αεροπορικός πύραυλος “fire and forget”.

Απόδοση/Μετάφραση από το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση

Αρέσει σε %d bloggers: