Το νέο κινέζικης κατασκευής ελαφρύ άρμα μάχης παρατηρήθηκε σ΄ένα άγνωστο μέρος της Κίνας. (armyrecognition.com)

Η Κίνα έχει σχεδιάσει ένα νέο ελαφρύ άρμα μάχης για επιχειρήσεις στα μεγάλου υψομέτρου ανώμαλα εδάφη της περιοχής του Θιβέτ το όποιο συνορεύει με την Ινδία. Το νέο άρμα μάχης, σύμφωνα με το huanqiu.com έχει μικρό βάρος και έναν ισχυρό πετρελαιοκινητήρα κατάλληλο για περιβάλλοντα με έλλειψη οξυγόνου.

Το huanqiu.com είναι ένας καλά πληροφορημένος ιστότοπος του οποίου η θεματολογία αφορά την αποκάλυψη εξελίξεων στον εκσυγχρονισμό των στρατιωτικών δυνάμεων και αμυντικής τεχνολογίας της Κίνας.

Το άρμα έχει τη δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλου για την προσβολή ελικοπτέρων τα οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες απειλές των αρμάτων μάχης στο πεδίο των επιχειρήσεων. Το Huanqiu επικαλούμενο πηγές αναφέρει πως το άρμα έχει πυροβόλο με δυνατότητα βολής βλημάτων 105 χιλιοστών. Επίσης διαθέτει ένα πανίσχυρο συνδυασμό εμπρόσθιας θωράκισης στο πύργο και το σκάφος.

Ο ειδικός αναλυτής του Κέντρου Ανάλυσης Στρατηγικών και Τεχνολογιών, Βασίλι Κασίν βλέπει πως ο λόγος ανάπτυξης του νέου άρματος είναι η επιθυμία του Πεκίνου να απαντήσει στα σχέδια της Ινδίας για ενίσχυση των ορεινών στρατευμάτων της.

Το νέο άρμα μάχης υποτίθεται πως θα αντικαταστήσει τον απαρχαιωμένο στόλο των αρμάτων μάχης Type 62, τα οποία είναι παλαιά και ακριβά άρματα διαθέτοντας αδύναμη θωράκιση και οπλισμό. Το νέο κινέζικο άρμα μάχης, σε αντίθεση, είναι μιας πολύ σύνθετης και πρωτότυπης σχεδίασης. Για παράδειγμα, το σκάφος του είναι εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο από την αρχή και δεν συναντάται σε άλλους τύπους κινέζικων αρμάτων μάχης.

Το άρμα έχει εξελιχθεί από τον Όμιλο Βιομηχανιών Βόρειας Κίνας, ευρέως γνωστή με την σύντμηση «Norinco», τον μεγαλύτερο σχεδιαστή και κατασκευαστή χερσαίων εξοπλισμών της χώρας, με σκοπό να υπηρετήσει στα ορεινά εδάφη με τις δυνάμεις του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Το νέο ελαφρύ άρμα έχει παρατηρηθεί κατά την οδική και σιδηροδρομική μεταφορά του σε απροσδιόριστη τοποθεσία της Κίνας.

Το νέο κινέζικης κατασκευής ελαφρύ άρμα μάχης παρατηρήθηκε σ΄ένα άγνωστο μέρος της Κίνας. (armyrecognition.com)

Απόδοση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: