Μαχητικά J-15 στο κατάστρωμα πτήσεων του κινέζικου αεροπλανοφόρου Liaoning: (news)

Η Κίνα έχει πραγματοποιήσει επιτυχή προσνήωση μαχητικού αεροσκάφους στο πρώτο αεροπλανοφόρο της, το Liaoning.

Την είδηση μεταδίδει την 25 Νοεμβρίου 2012 το κινέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο News.cn , επικαλούμενο πηγές του Κινέζικου Πολεμικού Ναυτικού.

Για την προσνήωση χρησιμοποιήθηκε το νέο μαχητικό αεροσκάφος J-15.

Μετά την παράδοση του στο Ναυτικό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας (PLA) την 25η Σεπ. 2012, το αεροπλανοφόρο έχει υποστεί μία σειρά τεχνολογικών και εν πλω δοκιμών, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης του αεροσκάφους ναυτικής έκδοσης J-15.

Απονήωση του J-15 απο το αεροπλανοφόρο Liaoning (News)

Το Ναυτικό της PLA είπε ότι έχουν δοκιμαστεί οι δυνατότητες του αεροπλανοφόρου και του J-15, οι οποίες καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις και την επίτευξη καλή συμβατότητας.

Από τη στιγμή που το αεροπλανοφόρο εισήλθε στην υπηρεσία, το πλήρωμα έχει ολοκληρώσει περισσότερο από 100 εκπαιδευτικά και δοκιμαστικά προγράμματα.

Η επιτυχημένη προσνήωση, σηματοδότησε επίσης την πρώτη εμφάνιση του πρώτου κινέζικου αεροσκάφους πολλαπλού ρόλου έκδοσης αεροπλανοφόρου, J-15.

Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο στην Κίνα, το J-15 έχει την δυνατότητα να μεταφέρει πολλαπλών τύπων αντιαεροπορικούς, αέρος-εδάφους και αέρος-επιφανείας πυραύλους, όπως επίσης και κατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας.

Ειδικοί εκτιμούν ότι το J-15 διαθέτει ολοκληρωμένες δυνατότητες που μπορούν να συγκριθούν με το Ρωσικό μαχητικό Su-33 και το Αμερικάνικο F-18.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=oVMeKZso1jQ]

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: