Οι Ισραηλινές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες (IAI) ολοκλήρωσαν την αναβάθμιση του μαχητικού αεροσκάφους πολλαπλού ρόλου Kfir της Κολομβιανής Πολεμικής Αεροπορίας. Η τελετή παραλαβής του τελευταίου αεροσκάφους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017,  στην αεροπορική βάση CACOM1 στο Παλενγκουέρο, στην Κολομβία.

Η αναβάθμιση από την LAHAV των IAI βελτιώνει τις ικανότητες αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους του μαχητικού αεροσκάφους.

Οι IAI αναβάθμισαν τα μαχητικά αεροσκάφη Kfir της Κολομβιανής Πολεμικής Αεροπορίας στο τελευταίο πρότυπο Block-60, παρέχοντας, έτσι, στο αεροσκάφος τη δυνατότητα να μεταφέρει ένα μεγάλο φάσμα όπλων και αισθητήρων.

Ο Βενιαμίν Κοέν, ο γενικός διευθυντής του τμήματος LAHAV των IAI, δήλωσε ότι η συλλογή ηλεκτρονικών πτήσης, ο πυρήνας της αναβάθμισης, ειναι παρόμοια με αυτά που εγκαθίστανται στο Lockheed Martin F-16 Block 52.

Η τελετή παραλαβής του τελευταίου Kfir πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση της Κολομβιανής Πολεμικής Αεροπορίας

©cacom1.mil.co | Η τελετή παραλαβής του τελευταίου Kfir πραγματοποιήθηκε στην αεροπορική βάση CACOM1 της Κολομβιανής Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο Κοέν δήλωσε: “Η Κολομβία παρέλαβε σήμερα το τελευταίο από τα 22 Kfir Block 60 που αναβαθμίστηκε με τα νέα ηλεκτρονικά πτήσης 4.5 Generation. Αυτη η αναβάθμιση παρέχει στο αεροσκάφος εξαιρετικά υψηλή ικανότητα που ειναι ανάλογή με τα F-16 Block 52. Η εργασία πραγματοποιήθηκε στην Κολομβία, και εμείς έχουμε επίσης παραδώσει δυο νέα αναβαθμισμένα αεροσκάφη”.

Στη διαμόρφωση Block-60, το Kfir παρέλαβε έναν κινητήρα GE Aviation J79 “μηδενικών ωρών” (zero-hour) και διατήρησε το ισραηλινής κατασκευής ραντάρ Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) Elta Systems EL/M-2032. Αυτη η εκδοσή χρησιμοποιεί σχεδίαση ανοιχτής αρχιτεκτονικής επιτρέποντας στους πελάτες να εγκαταστήσουν στα αεροσκάφη τους και άλλα συστήματα.

Νωρίτερα η Κολομβία είχε εκσυγχρονίσει τα Krif στην διαμόρφωση Block-10/12 των IAI, αναπτύσσοντας το 2009 το πρωτο δείγμα σ’αυτο το πρότυπο.

Σε μια επιπρόσθετη ενίσχυση για την πολεμική αεροπορία της χώρας, η Μπογκοτά απέκτησε επίσης δύο διθέσια εκπαιδευτικά αεροσκάφη Kfir TC-2. Τα αεροπορικά μέσα θα αντικαταστήσουν τα τέσσερα αεροσκάφη που τεθήκαν εκτός υπηρεσίας λόγω φθορών μεταξύ 2009 και 2014. Οι κολομβιανοί αξιωματούχοι εξέταζαν να επαναφέρουν στην ενεργό υπηρεσία τα δύο μεταχειρισμένα μαχητικά αεροσκάφη Dassault Mirage 2000-5 πριν αγοράσουν τα δύο επιπρόσθετα Kfir πριν από αρκετούς μήνες.

Τα αρχείου Flight Fleets Analyze του Flight Global αναφέρουν ότι η κολομβιανή πολεμική αεροπορία διαθέτει σε ενεργό υπηρεσία 21 αεροσκάφη των IAI με τα νέο-αποκτηθέντα εκπαιδευτικά να μην έχουν εισέλθει ακόμα σε υπηρεσία.

Τα Klir της κολομβιανής πολεμικής αεροπορίας συμμετείχαν το 2012 στην άσκηση Red Flag της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, αφότου δέχθηκαν τις αναβαθμίσεις. “Τα πρόσφατα αναβαθμισμένα αεροσκάφη ειναι πλέον έτοιμα για την επόμενη Red Flag που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου”, δήλωσε ο Κοέν, προσθέτοντας, “νωρίτερα είχαν επιδείξει πολύ καλές επιδόσεις, και ελπίζω ότι αυτή την φορά θα τα πάνε καλύτερα”.

Ενω το 2013 η κολομβιανή πολεμική αεροπορία είχε ανακοινώσει οτι έψαχνε για τον αντικαταστάτη του Kfir, o Κοεν πιστευει ότι τώρα αυτό το σχέδιο δεν ισχύει πλέον. “Όπως το αντιλαμβάνομαι θα συνεχίσουν με αυτά, ή αλλιώς γιατί να τα αναβαθμίσουν;”.

Πηγές: flightglobal.com και janes.com

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: