Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας παρέλαβαν τη δεύτερη παρτίδα νέων τετρακίνητων (4Χ4) κινεζικών τεθωρακισμένων οχημάτων “CS/VN4”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο voentv.mil.by, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας παρέλαβαν τη δεύτερη παρτίδα κινέζικών τεθωρακισμένων 4Χ4 οχημάτων “CS/VN3”.

Η Κίνα δωρίζει τεθωρακισμένα 4Χ4 οχήματα “CS/VN3” στην Λευκορωσία στο πλαίσιο συμφωνίας στρατιωτικής και τεχνικής βοήθειας μεταξύ των δυο χωρών. Η πρώτη παρτίδα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, παραδόθηκε την 21η Ιουνίου 2017.

Το νέο “CS/VN3” ειναι ένα τεθωρακισμένο όχημα επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης και ταχείας ανάπτυξης. Το όχημα διαθέτει μικτό βάρος οχτώ χιλιάδων εφτακοσίων κιλών (8700) και ειναι εφοδιασμένο με πετρελαιοκινητήρα που αποδίδει διακόσιους σαράντα πέντε (245) ίππους. Η ανωτάτη ταχύτητα που έχει δηλωθεί απο τον κατασκευαστή ειναι περίπου εκατόν είκοσι χιλιόμετρα (120) ανά ώρα (χλμ/ωρα) σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Το 2015, η Κίνα προμήθευσε τις Ένοπλες Δυνάμεις της Λευκορωσίας με τα οχήματα “FAW HongQi L5” (Κόκκινο Λάβαρο), ενώ λίγα χρόνια νωρίτερα η χώρα παρέδωσε τα εκτός δρόμου οχήματα “DongFeng Mengshi EQ2050” γνωστά επίσης και ως “Bogatyr» (Ήρωας).

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: