Την 18η Μαΐου, ένα μοναδικό ανεπάνδρωτο εναέριο όχημα παρουσιάστηκε στο πεδίο ασκήσεων Λόσβιντα στην περιφέρεια Βίτσεμπσκ, στην Λευκορωσία.

Στο πεδίο ασκήσεων Λόσβιντα, έλαβε χωρα η συνάντηση των αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων της Λευκορωσίας υπό την ηγεσία του υπαρχηγού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων – διοικητή της διεύθυνσης κύριων επιχειρήσεων- στρατηγό Παβελ Μουραβέικο.

Κατά τη στιγμή της εκδήλωσης εμφανίστηκε ένα μοναδικό ανεπάνδρωτο εναέριο όχημα, το οποίο ειναι ένας εκτοξευτής αντιαρματικής ρουκέτας εξοπλισμένος με τέσσερα στροφεία όπως αυτά ενός συμβατικού τετρακόπτερου.

Τα χαρακτηριστικά του νέου ιπτάμενου εκτοξευτή αντιαρματικής ρουκέτας και η ονομασία του κατασκευαστή δεν αποκαλύφθηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνολική εμφάνιση του εκτοξευτή αντιαρματικής ρουκέτας θυμίζει τον “RPG-26 Aglen”, τον μιας χρήσης εκτοξευτή αντιαρματικής ρουκέτας που αναπτύχθηκε από την Σοβιετική Ένωση. Βάλλει μια ρουκέτα ενός σταδίου με αναδιπλωμένα πτερύγια, τα οποία ανοίγουν μετά την εκτόξευση. Η ρουκέτα μεταφέρει μια υψηλής εκρηκτικότητας αντιαρματική κεφαλή διαμέτρου 72,5 χιλιοστών με διατρητική ικανότητα 440 χιλιοστών θωράκισης, ενός μέτρου ενισχυμένου σκυροδεμάτος και μισού μέτρου τοιχοποιίας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: