Η 414η επιλαρχία αρμάτων “Panzerbataillon” του γερμανικού στρατού, η οποία περιλαμβάνει και μια ολλανδική ίλη αρμάτων, παρέλαβε πρόσφατα το πρωτο “Leopard 2A6MA2”, όπως ανακοίνωσαν την 25η Μαΐου οι γερμανικές ομοσπονδιακές ένοπλες δυνάμεις (“Bundeswehr”). Τα υπόλοιπα δεκαέξι κύρια άρματα μάχης έχουν προγραμματιστεί να παραληφθούν από την επιλαρχία στην Λοούχεϊντε, στην βόρεια Γερμανία, μέχρι το τέλος Ιουνίου, πρόσθεσε η “Bundeswehr”.

Ο διοικητής της 414ης επιλαρχίας αντισυνταγματάρχης Μάρκο Νιμάγιαρ περιέγραψε την “παραλαβή” του “Leopard 2A6MA2, το οποίο θα εξοπλίσει την ολλανδική ίλη, ως ένα μεγάλο βήμα στην ενσωμάτωση της μονάδας, με το ολλανδικό χερσαίο σύστημα διαχείρισης πληροφοριών μάχης εφαρμογών και υπηρεσιών (“ELIAS”) να παρέχει τεχνική διαλειτουργικότητα με την 43η μηχανοκίνητη ταξιαρχία.

Τα “Leopard 2” της γερμανικής 414ης επιλαρχίας πρόκειται να αναβαθμιστούν επίσης στο πρότυπο 2A6MA2 και θα εφοδιαστούν με το “ELIAS” ώστε να επιχειρούν μαζί με την 43η μηχανοκίνητη ταξιαρχία, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό αρμάτων μάχης που θα αναβαθμιστούν στα 48.

Nicholas Fiorenza

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: