Μετά τη διακρατική συμφωνία που υπογράφηκε ανάμεσα στην Γαλλία και την Ουκρανία την 8η Ιουνίου, η “Airbus Helicopters” υπέγραψε σύμβαση με το ουκρανικό υπουργείο εσωτερικών για την προμήθεια 55 πολιτικών ελικοπτέρων που προορίζονται για αποστολές έρευνας και διάσωσης (“SAR”), δημόσιων υπηρεσιών και ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης (“EMS”) στο εσωτερικό της χώρας.

Τα 55 ελικόπτερα περιλαμβανουν 21 επαναδιαμορφωμένα “H225” και 10 ολοκαίνουρια “H145” και 24 “H125”. Η σύμβαση, η οποία επίσης προβλέπει τη δημιουργία ενός τοπικού κέντρου συντήρησης και  εκπαίδευσης, υπογράφηκε στο Κίεβο την 14η Ιουλίου παρουσία του Αρσέν Αβάκοφ, υπουργού εσωτερικών υποθέσεων της Δημοκρατίας της Ουκρανίας και του Μπρούνο Ένεν, διευθύνων συμβούλου της “Airbus Helicopters”.

Το βαρύ δικινητήριο ελικόπτερο “H225” που παραγγέλθηκε απο την Ουκρανίας, για το οποίο σήμερα η γαλλική κυβέρνηση κατέχει οικονομικά δικαιώματα, θα επαναδιαμορφωθεί για να ταιριάξει στις αποστολές έρευνας και διάσωσης (“SAR”) των δημοσίων υπηρεσιών για τις οποίες το ελικόπτερο εχει αναγνωριστεί ως το ελικόπτερο πρότυπο. Τα χαρακτηριστικά του “H225” περιλαμβανουν διαδικασία απογείωσης μικρότερη των πέντε λεπτών, ικανότητα πολύ μεγάλης επιχειρησιακής εμβέλειας με βοηθητικές δεξαμενές καυσίμου και το παγκοσμίου φήμης σύστημα αυτόματου πιλότου και λειτουργίες “SAR”. Τα πρώτα ελικόπτερα “H225” αναμένεται να προσγειωθούν στο Κίεβο πριν το τέλος του 2018.

Ο παγκόσμιος ηγέτης στο τομέα “EMS” και τις παραδημόσιες αποστολές, το “Airbus H145” είναι το τελευταίο μέλος της της γραμμής προϊόντων δικινητήριων ελικοπτέρων κλάσης 4 τόνων – με σχεδιασμό στις αποστολές που απαιτούν ικανότητες και ευελιξία, ειδικά στις συνθήκες λειτουργίας σε υψηλές θερμοκρασίες και μεγάλο υψόμετρο. Μικρό σε μέγεθος, το μικρό ίχνος και και η μεγάλη, εύκαμπτη καμπίνα καθιστούν το ελικόπτερο επίλεκτο για ποικιλία πολιτικών αποστολών.

Το “H125”, η εμπορική επιτυχία της “Airbus”, είναι ένα ελαφρύ μονοκινητήριο ελικόπτερο που κέρδισε τη φήμη του ως μια πραγματική πολλαπλών αποστολών κινητήριος δύναμη χάρις στα  υψηλά επίπεδα επίδοσης, την εξαιρετική ευελιξία, τα άριστα επίπεδα ορατότητας και χαμηλά επίπεδα κραδασμών μέσα στην καμπίνα, με βελτιστοποιημένο σχέδιο συντήρησης το οποίο συμβάλλει στα μειωμένα επιχειρησιακά κόστη του πελάτη. Το ελικόπτερο, με το νέο επίπεδο πάτωμα του μπορεί εύκολα και γρήγορα να επαναδιαμορφωθεί σε διάφορες αποστολές, συμπεριλαμβανομένων των εναέριων εργασιών, πυρόσβεσης, επιβολής νόμου, ερεύνα και διάσωση και μεταφορά επιβατών.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Airrecognition.com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: