Το Ουκρανικό υπουργείο Βιομηχανίας ανακοίνωσε την εξέλιξη του νέου άρματος μάχης με την κωδική ονομασία “T-Rex” που θα χρησιμοποιεί τεχνολογίες και σχεδίαση που μπορούν να ανταγωνιστούν το ρωσικό άρμα μάχης νέας γενιάς T-14 Armata σύμφωνα με τον ουκρανό κατασκευαστή Arey Engineering Group.

Το T-Rex θα διαθέτει νέας γενιάς σύστημα έλεγχου πυρός (ΣΕΠ) και θα κατασκευαστεί από λύσεις θωράκισης τελευταίας τεχνολογίας. Τα νέα χαρακτηριστικά θα περιλαμβάνουν δυνατότητα περιμετρικής παρατήρησης 360ο για όλα τα μέλη του πληρώματος και το άρμα θα προστατεύεται με σύστημα ενεργητικής προστασίας (APS) για την καταστροφή των καθοδηγούμενων και μη καθοδηγούμενων αντιαρματικών πυραύλων.

Όπως το T-14 Armata, το ουκρανικό T-Rex θα είναι εξοπλισμένο με έναν μη επανδρωμένο πύργο και τα τρία μέλη του πληρώματος θα κάθονται στο μπροστινό μέρος του σκάφους.

Το T-Rex θα είναι οπλισμένο με ένα πυροβόλο 125 χιλ. το οποίο θα διαθέτει σύστημα αυτόματης γέμισης και ένα τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό τοποθετημένο στην οροφή του πύργου.

Σύμφωνα με τους σχεδιαστές του άρματος, τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά του υπερβαίνουν τα δύο άρματα ουκρανικής κατασκευής Oplot και Bulat.

O Στάθης Βασιλείου είχε γράψει για το T-Rex την 19η Απριλίου 2016.

Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: