Το αναβαθμισμένο άρμα μάχης Τ-72ΑΜΤ παρουσίασε η Ουκρανία στη διάρκεια της δοκιμαστικής παρέλασης για την ημέρα της ανεξαρτησία της που θα λάβει χώρα στις 24 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον UkrOboronProm (Οργανισμό για την προώθηση αμυντικών συστημάτων της Ουκρανίας), το άρμα T-72AMT αναπτύχθηκε από τα «εργοστάσια τεθωρακισμένων του Κιέβου».

Το κύριο άρμα μάχης T-72AMT είναι μια τροποποιημένη έκδοση του άρματος Τ-72Α. Η έκδοση ΑΜΤ είναι ένα τροποποιημένο έκδοχο του Τ-72 με σημαντικές βελτιώσεις στους τομείς της προστασίας, μεταξύ άλλων. Στο άρμα έχουν τοποθετηθεί πλάκες πολλαπλής προστασίας θώρακα ενεργούς αντίδρασης NOZH, που συμπληρώνονται από παθητική θωράκιση. Στον τομέα των επικοινωνιών είναι εξοπλισμένο με σταθμούς ασυρμάτου παραγωγής της τουρκικής Aselsan και σύστημα προσανατολισμού СН-3003 BASALT. Επιπλέον, το άρμα T-72AMT έχει δεχθεί σύγχρονο εξοπλισμό προσανατολισμού μέσω δορυφόρου. Είναι εξοπλισμένο με κινητήρα diesel B-84-1 των 840 κ.ε.

Το άρμα είναι συμβατό με το σύστημα κατευθυνόμενου αντιαρματικού πυραύλου ουκρανικής ανάπτυξης KOMBAT με βεληνεκές 5000 μέτρων.

Πηγή: http://defense-blog.fr/lukraine-devoile-le-char-de-combat-principal-ameliore-t-72amt/

Αρέσει σε %d bloggers: