Ο ρωσικός κατασκευαστής τεθωρακισμένων οχημάτων ΟυραλΒαγκονΖαβοντ (“UZV”) αποκάλυψε βίντεο που δείχνει την επίδειξη βολών με πραγματικά πυρά του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) “BMP-3” εξοπλισμένο με ένα νέο πύργο οπλισμένο με το αυτόματο πυροβόλο των 57 χιλιοστών.

Το οπτικό υλικό δείχνει την νέα έκδοση του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης εξοπλισμένο με την μονάδα πυροβόλου “AU-220M”, η οποία ειναι εγκατεστημένη πάνω στο σκάφος του “BMP-3”, που επίσης ονομάζεται “Rys”.

Ο πύργος “AU-220” σχεδιάστηκε για τα τεθωρακισμένα οχήματα, τόσο καινούρια όσο κι αυτά που υποβάλλονται σε εκσυγχρονισμό. Ο νέος πύργος ειναι οπλισμένος με ένα αυτόματο πυροβόλο των 57 χιλ. χρησιμοποιώντας τον κιλλίβαντα της μονάδας “AU-220M”. Ένα συζυγές πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών ειναι εγκατεστημένο στην δεξιά πλευρά του κυρίως οπλισμού.

Με πρωτοφανή ρυθμό βολής τα 300 βλήματα ανά λεπτό, και εγγυημένο βεληνεκές βολής ως τα 12 χιλιόμετρα, τα πυρομαχικά των 57 χιλ. του “AU-220M” ειναι απίθανο να διατρήσουν την 1 μέτρου πάχους εμπρόσθια θωράκιση των κύριων αρμάτων μάχης “Abrams” και “Leopard 2”, αλλά ούτε και τις βαρύτερες θωρακίσεις, οι μηχανικοί στοιχηματίζουν στις βολές θερισμού με πυρομαχικά υψηλής εκρηκτικότητας για την καταστροφή των οπτικών, την καταστροφή των κεραιών, το σπάσιμο των ερπυστριών και την εμπλοκή των πύργων.

Οπλισμένο με τον νέο πύργο μάχης, το “BMP-3” μπορεί να βάλλει εν στάσει, εν κινήσει και εν πλω.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “defence-blog.com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: