Η Ρωσία άρχισε το σχεδιασμό της έννοιας του μελλοντικού πυρηνικού υποβρυχίου πέμπτης γενιάς κλάσης “Χάσκι” και οι εργασίες, επί του παρόντος, είναι στο προκαταρκτικό στάδιο του σχεδιασμού, είπε στους δημοσιογράφους ο αντιπρόεδρος της αμυντικής ναυπηγικής βιομηχανίας του Ηνωμένου Ναυπηγικού Συνεταιρισμού (USC), Ιγκόρ Πονομάρεφ.

“Η έννοια του πυρηνικού υποβρυχίου πέμπτης γενιάς του έργου “Χάσκι” βρίσκεται στο στάδιο της διαμόρφωσης. Ο προκαταρκτικός σχεδιασμός του μελλοντικού υποβρύχιου είναι υπό ανάπτυξη”, είπε.

Τα χαρακτηριστικά του μελλοντικού υποβρυχίου, ο οπλισμός και εξοπλισμός του “θα εξαρτηθούν από τις αποστολές που θα καθοριστούν από το Ναυτικό”, πρόσθεσε ο Πονομάρεφ.

Νωρίτερα ο USC είπε ότι η έννοια και ένα πρόχειρο σχέδιο του πολλαπλού ρόλου πέμπτης γενιάς υποβρυχίου κλάσης “Χάσκι” πρέπει να είναι έτοιμα σε δύο χρόνια. Το νέο υποβρύχιο σχεδιάζεται από το γραφείο Μαλαχίτ στην Αγία Πετρούπολη. Επί του παρόντος η Ρωσία κατασκευάζει μια σειρά υποβρυχίων τετάρτης γενιάς έργου 885 (κωδικός Γασεν).

Απόδοση/Μετάφραση από το TASS για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: