Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας επιβεβαίωσαν οτι ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας για το 2017 έχει περικοπεί κατα 25,5 τοις εκατό, καταγράφοντας πτώση απο τα 3,8 τρισεκατομμύρια ρούβλια (65,4 δις δολάρια) στα 2,8 τρις ρούβλια.

Η μείωση αυτή προκύπτει μετά από ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα μεγάλων αυξήσεων στις αμυντικές δαπάνες της Ρωσίας με την ανάπτυξη να έχει φτάσει έως το 2011, σε ονομαστικούς όρους, στον ετήσιο μέσο όρο του 19,8%. Παρά τις περικοπές, ο προϋπολογισμός του 2017 θα παραμείνει περίπου 14,4% υψηλότερος, σε ονομαστικούς όρους, από το επίπεδο των αμυντικών δαπανών που παρατηρήθηκαν το 2014.

Αρχικά, στο προσχέδιο του τριετή προϋπολογισμού για τα έτη 2017 έως 2019 που δημοσιοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2016, η ρωσική κυβέρνηση είχε σκιαγραφήσει την μείωση των αμυντικών δαπανών της.

Craig Caffrey

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.Com για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: