Η Ρωσία αναπτύσσει νέους τύπους νέας γενιάς ανθυποβρυχιακών όπλων, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Techmash, μιας θυγατρικής της Rostec, Βλάντιμιρ Λεπιν, στο Sputnik.

”Νέα δείγματα ανθυποβρυχιακών όπλων ειναι υπό εξέλιξη. Η απόδοση τους ξεπερνάει αυτή της καθοδηγούμενης βόμβας Zagon-2E,’‘ δήλωσε.

Η καθοδηγούμενη ανθυποβρυχιακή βόμβα Zagon-2 έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει υποβρύχια που βρίσκονται σε κατάσταση ανάδυσης, παρατήρησης περισκοπίου και κατάδυσης (σε βάθος έως 600 μέτρα ή περίπου 2000 πόδια) και υποβρύχια που κείτονται στο βυθό σε ρηχές και βαθιές θαλάσσιες περιοχές. Η εμβέλεια του εντοπισμού στόχου είναι έως τα 450 μέτρα.

Οι σχεδιαστές των όπλων κατάφεραν σχεδόν να τριπλασιάσουν την αποτελεσματικότητα της Zagon-2E σε σύγκριση με τον προκάτοχο της Zagon-1. Την ίδια στιγμή, το κόστος ολοκλήρωσης της πολεμικής αποστολής μειώθηκε κατά τρεις φόρες.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ”Sputniknews.com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: