Η ρωσική αμυντική βιομηχανία διευρύνει τις δυνατότητες της αναπτύσσοντας ένα νέο τροχοφόρο αυτοκινούμενο οβιδοβόλο εγκατεστημένο πάνω σε 8Χ8 αμάξωμα υψηλής κινητικότητας.

Η πρώτη φωτογραφία του νέου τροχοφόρου αυτοκινούμενου οβιδοβόλου με την ονομασία 2S35-1 Koalitsiya-SV-KSh αποδεσμεύθηκε από τον δημοσιογράφο Γιαροσλάβ Γκούνιν. Το οβιδοβόλο 2S35-1 Koalitsiya-SV-KSh εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια επίδειξης στο πεδίο εκπαίδευσης στην περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ τον Αύγουστο του 2017.

Το 2S35-1 ειναι ένα αυτοκινούμενο οβιδοβόλο των 152 χιλιοστών, εγκατεστημένο πάνω σε αμάξωμα φορτηγού 8X8 KAMAZ-6560 με ακριβώς τον ίδιο πύργο με το αυτοκινούμενο οβιδοβόλο 2S35 Koalitsiya-SV με ελάχιστες διαφορές.

Η νέα έκδοση του αυτοκινούμενου τροχοφόρου οβιδοβόλου αναπτύσσεται απο το Κεντρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο JSC Μπουρεβέστνικ, το οποίο ειναι τμήμα του ομίλου Ουραλβαγκοζαβόντ.

Ο κύριος οπλισμός ειναι ένα πυροβόλο 152 χιλ. με βεληνεκές μέχρι 70 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας καθοδηγούμενα βλήματα ακριβείας και μέχρι 40 χλμ με τα βασικά βλήματα που επί του παρόντος χρησιμοποιούνται στο Msta-S. Ο δηλωθέν μέσος ρυθμός βολής ειναι περίπου 16 βλήματα ανά λεπτό, με μέγιστο ρυθμό 20 βλημάτων ανά λεπτό. Το σύστημα μπορεί να επιλέξει αυτόματα τον κατάλληλο τύπο βλήματος για την αποστολή και την ποσότητα του γεμίσματος που απαιτείται.

Το τροχοφόρο αυτοκινούμενο οβιδοβόλο 2S35-1 Koalitsiya-SV-KSh πληροί τις νέες επιχειρησιακές απαιτήσεις όπως η κινητικότητα, η ευκολία χρήσης και η σταθερή ικανότητα πυρών.

Απόδοση/Μετάφραση απο το defence-blog.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: