Το υπο κλίμακα ρωσικό ερπυστριοφόρο Α/Κ οβιδοβόλο 2S35. (fastpic.ru)

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Μόσχα με το υπουργείο Άμυνας, η Ρωσική Αμυντική Βιομηχανία αποκάλυψε νέας τεχνολογίας συστήματα πυροβολικού. Ένα από αυτά τα νέα συστήματα πυροβολικού ήταν το οβιδοβόλο 2S35 “Coalition SV” το οποία προκειται για την εκσυγχρονισμένη έκδοση του 2S19 MSTA-S.

Ένα υπό κλίμακα πρόπλασμα του νέου αυτοκινούμενου (Α/Κ) οβιδοβόλου των 152 χιλιοστών 2S35 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό. Την ίδια στιγμή, αποκαλύφθηκε και ένα νέο τροχοφόρο Α/Κ οβιδοβόλο το οποίο βασίζεται στο σκάφος οχήματος 8X8 Kamaz και είναι εξοπλισμένο με τον ίδιο πύργο όπως το ερπυστριοφόρο οβιδοβόλο 2S35.

Πριν από μερικούς μήνες η Ρωσία αποκάλυψε ένα δίδυμο Α/Κ οβιδοβόλο με την ονομασία του 2S35, όμως το πρόγραμμα ακυρώθηκε.

Σύμφωνα με μηχανικούς του Ρωσικού Στρατού, το νέο 2S35 μπορεί να χρησιμοποιήσει μεγάλου βεληνεκούς, υψηλής εκρηκτικότητας, καθοδηγούμενα βλήματα ακριβείας με μέγιστο βεληνεκές 70 χιλιομέτρων και υψηλό επίπεδο ακριβείας.

Το νέο οβιδοβόλο μπορεί να δεχθεί το νέο, υπό εξέλιξη, πυροβόλο 2A88 των 152 χιλιοστών. Για την ενίσχυση της αυτοπροστασίας, ένας τηλεχειριζόμενος οπλικός σταθμός με πολυβόλο των 12,7 χιλ. έχει τοποθετηθεί στην οροφή του πύργου.

Το τροχοφόρο A/K 2S35. (fastpic.ru)

Σύμφωνα με το Army Recognition το 2S35 φαίνεται να διαθέτει νέο ερπυστριοφόρο σκάφος, και τρεις θυρίδες βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του σκάφους. Το βασικό Α/Κ οβιδοβόλο 2S19 του Ρωσικού Στρατού είχε ως βάση το σκάφος άρματος μάχης T-80. Το νέο 2S35 μπορεί να χρησιμοποιήσει τη νέα καθολική πλατφόρμα “Armata”.

Σύμφωνα με Ρωσικές πηγές, το 2S35 μπορεί να βάλλει πλήρως αυτόματα χωρίς την ύπαρξη πληρωμάτων εντός του πύργου.

Αρέσει σε %d bloggers: