Το Κεντρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Μπουρεβέστνικ (τμήμα της Ουραλβαγκονζαβόντ) ανέλαβε από το υπουργείο άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας σύμβαση για την προμήθεια του αυτοκινούμενου οβιδοβόλου 2S35 Koalitsiya-SV των 152 χιλιοστών.

“Οι κρατικές δοκιμές του αυτοκινούμενου οβιδοβόλου Koalitsiya-SV θα ολοκληρωθούν το 2019. Αυτή τη στιγμή …μια κρατική σύμβαση έχει υπογραφεί για την προμήθεια ενός πιλοτικού πακέτου με την ποσότητα των δέκα μονάδων”, ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του υπουργείου άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Το 2S35 ειναι το τελευταίο αυτοκινούμενο οβιδοβόλο 152 χιλ. του Κεντρικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Μπουρεβέστνικ (Πετρέλ), ένα τμήμα της Ουραλβαγκονζαβόντ που έχει έδρα στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ. Η εξέλιξη του οβιδοβόλου ξεκίνησε το 2006.

Ενα πρωτότυπο Koalitsiya-SV, εγκατεστημένο πάνω σε ένα τροποποιημένο ερπυστριοφόρο σκάφος T-72/90, παρουσιάστηκε τον Μάιο του 2015 κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της Ημέρας της Νίκης στην Μόσχα.

Ένα πρωτο πακέτο 12 μονάδων παραδόθηκε στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις τον Μάρτιο του 2015. Οι μονάδες πυροβολικού της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας του ρωσικού στρατού αναμένεται να παραλάβουν τα συστήματα 2S35 Koalitsiya-SV στα μέσα του 2019.

Το Koalitsiya-SV εχει αυτόματη σκόπευση και αυτόματο σύστημα επιλογής γεμίσματος. Το όχημα διαθέτει έναν τηλεχειριζόμενο σταθμό όπλων, οπλισμένο με ένα πολυβόλο των 12,7 χιλ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία από εναέριους και επίγειους στόχους.

Ο κυρίως οπλισμός ειναι το πυροβόλο 2A88 των 152 χιλ., εφοδιασμένο με χαλινωτήριο και σύστημα επανάταξης πυροβόλου. Η χωρητικότητα πυρομαχικών του αυτοκινούμενου οβιδοβόλου ειναι 50 με 70 βλήματα και το μέγιστο δραστικό βεληνεκές ειναι περίπου 70 χιλιόμετρα.

Ενα σύστημα αυτόματης γέμισης με υδραυλική σφύρα επιτρέπει ώστε το πυροβόλο να βάλλει ως οχτώ βλήματα το λεπτό.

Απόδοση/Μετάφραση απο το Defence-Blog.Com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: