Η ρωσική ομάδα σημείωσε νέο ρεκόρ στην ταχύτητα και ακρίβεια των βολών στο αρματικό δίαθλο στα Διεθνή Στρατιωτικά Αγωνίσματα 2017, ανακοίνωσε ο επικεφαλής κριτής.

“Επί του παρόντος, το πρώτο πλήρωμα της ρωσικής ομάδας του αρματικού διάθλου έχει επιδείξει το πιο υψηλότερο αποτέλεσμα – αυτή είναι ουσιαστικά η καλύτερη επίδοση όλων των ετών του αρματικού διαγωνισμού”, είπε στο RIA Novosti ο επικεφαλής κριτής των Διεθνών Στρατιωτικών Αγώνων, στρατηγός Ντμίτρι Γκορμπατένκο.

Πέρυσι, η καλύτερη επίδοση της ατομικής δοκιμασίας επιτεύχθηκε από την κινεζική ομάδα, η οποία ολοκλήρωσε την πίστα του αγωνίσματος σε 21 λεπτά και τρία δευτερόλεπτα αλλά απέτυχε να χτυπήσει έναν από τους στόχους της.

Φέτος ηττήθηκε από τους Ρώσους, οι οποίοι την ολοκλήρωσαν με χρόνο 19 λεπτά και 10 δευτερόλεπτα χωρίς να χάσουν κάποιο στόχο.

Η κινεζική ομάδα φέτος κατατάχθηκε δεύτερη ενώ η Λευκορωσία κέρδισε τη τρίτη θέση.

Το αρματικό δίαθλο, που πραγματοποιείται στο πεδίο βολής του Αλαμπίνο κοντά στην Μόσχα, σήμαινε την έναρξη των Διεθνών Στρατιωτικών Αγωνισμάτων. Ομάδες που εκπροσωπούν δεκαεννιά χώρες συμμετέχουν στο δίαθλο, συμπεριλαμβανομένης των: Ρωσία, Κίνα, Σερβία, Ινδία, Μογγολία, Ουγκάντα, Αρμενία, Λάος, Ιράν και Βενεζουέλα.

 

Κατά την πορεία των δεκαπέντε ημερών, οι ομάδες θα πρέπει να οδηγήσουν τα άρματα τους μέσα από μια διαδρομή εμποδίων ενώ θα πραγματοποιούν βολές ακριβείας.

Το αρματικό δίαθλο είναι μια από τις 28 κατηγορίες αγωνισμάτων των Διεθνών Στρατιωτικών Αγώνων, οι οποίοι ξεκίνησαν το Σάββατο και πρόκειται να συνεχιστούν ως την 12 Αυγούστου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα χώρα στην επικράτεια της Ρωσίας, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσίας και Κίνας.

Σύμφωνα με τον ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκει Σοϊγκου, συμμετέχουν 3500 στρατιώτες από είκοσι οχτώ χώρες.

Απόδοση/Μετάφραση απο το RT.Com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: