Η Σερβία παρέλαβε ακόμη δύο ρωσικά μαχητικά αεριωθούμενα MiG-29, όπως ανακοινωσε το υπουργείο άμυνας της χωράς την Τρίτη, 21η Αυγούστου 2018. Αυτά τα δύο μεταχειρισμένα αεριωθούμενα ειναι μέρος του προγράμματος εκτεταμένης ανακατασκευής που πραγματοποιήθηκε στην Ρωσία στο πλαίσιο σύμβασης αξίας $213 εκατομμυρίων.

Ο Σέρβος πρόεδρος Αλεκσαντάρ Βουσιτς παρευρέθηκε στην τελετή που έλαβε χώρα στην αεροπορική βάση Batajnica, κοντά στην σερβική πρωτεύουσα, Βελιγράδι, ευχαρίστησε τον Ρωσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πουτιν που βοηθάει στην ενίσχυση των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων. Ο Βουσιτς ανακοινωσε οτι τα επισκευασμένα MiG θα λάβουν τα ονόματα των Σέρβων πιλότων και άλλων “ηρώων” που υπερασπίστηκαν την Σερβία κατά την “επίθεση του NATO” το 1999.

O πρόεδρος επεσήμανε ότι “Σήμερα ειναι μια σημαντική ημέρα για την Σερβία. Σήμερα είδαμε τα δυνατά φτερά της Σερβίας.”

Η Σερβία άρχισε να παραλαμβάνει τα μαχητικά αεριωθούμενα MiG-29 που δώρησε η Ρωσική κυβέρνηση τον Οκτώβριο του 2017, με την πρώτη παρτίδα των δύο αεροσκαφών να παραδίνεται με ένα μεταφορικό αεροσκάφος An-120-100.

Τον Δεκέμβριο του 2016, η κυβέρνηση του Βελιγραδίου δήλωσε ότι η Ρωσία είχε συμφωνήσει να δωρίσει έξι μαχητικά αεριωθούμενα MiG-29 στην Σερβική Πολεμική Αεροπορία. Η Μόσχα συμφώνησε επίσης να επεκτείνει στα 14 έτη την επιχειρησιακή ζωή του στόλου -των ρωσικής κατασκευής- MiG-29 της Σερβικής Πολεμικής Αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων και των δωρηθέντων αεροσκαφών.

Απόδοση/Μετάφραση απο το »AirRecognition.Com» για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: