Η Ταϊβάν έχει αρχίσει τις διαδικασίες του εκσυγχρονισμού των μαχητικών αεροσκαφών Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon στην τελευταία διαμόρφωση F-16V, με τα πρώτα μαχητικά να καταφθάνουν στις εγκαταστάσεις της Επιχείρησης Ανάπτυξης Αεροπορικής Βιομηχανίας (AIDC) στην Ταϊτσούνγκ, η είδηση μεταδόθηκε την 17η Ιανουαρίου.

Τα δυο πρώτα F-16A/B της Πολεμικής Αεροπορίας της Δημοκρατίας της Κίνας (RoCAF) που θα εκσυγχρονιστούν πέταξαν στις εγκαταστάσεις στα βορειοδυτικά του νησιού μια ημέρα πριν την αποκάλυψη της εκκίνησης του έργου, η οποία πραγματοποιήθηκε από τα εθνικά μέσα ενημέρωσης.

Η Lockheed Maertin δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα του IHS Janes για τη διαμόρφωση και τις επιπρόσθετες λεπτομέρειες τη στιγμή που γράφτηκαν αυτές οι γραμμές.

Το F-16V που αποκαλύφθηκε στην αεροπορική έκθεση της Σιγκαπούρης το 2012, διαθέτει το ραντάρ Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA) Northrop Grumman AN/APG-83 (επίσης γνωστό και ως Κλιμακωτό Ραντάρ Ευέλικτης Δέσμης [SABR] και προέρχεται από το AN/APG-80 του F-16E/F Block 60), νέο υπολογιστή αποστολής της Raytheon, τη ζεύξη δεδομένων Link 16, σύγχρονες οθόνες πιλοτηρίου, ενισχυμένο σύστημα επιχειρήσεων, και σύστημα αποφυγής σύγκρουσης με το έδαφος.

Ο κατασκευαστής αρχικού εξοπλισμού F-16, η Lockheed Martin, ανέλαβε σύμβαση αξίας 272 εκατομμυρίων δολαρίων για την εγκατάσταση συλλογέων εκσυγχρονισμού σε 142 αεροσκάφη F-16V που έχουν ήδη ανατεθεί με αξία 1,85 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τον Μάιο του 2016 δημοσιεύθηκε οτι η AIDC κατασκεύαζε ένα υπόστεγο στην Ταϊτσούνγκ που θα μπορούσε να στεγάσει έως 24 αεροσκάφη ανά έτος που θα διέρχονται τις εργασίες. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στην Ταϊβάν και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως την 31η Μαΐου 2022.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση απο το IHS Janes για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: