Η τουρκική αμυντική τεχνική εταιρεία “Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret” (“STM”), σύμφωνα με δημοσίευση του τουρκικού κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου “Anadolu Agency” (“AA”), κέρδισε το διαγωνισμό για να προμηθεύσει τέσσερις κορβέτες κλάσης “Ada” (“MILGEM”) στο πακιστανικό ναυτικό (“PN”).

“Αυτη θα ειναι η μεγαλύτερη ενιαία εξαγωγή στην ιστορία της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας”, μετέδωσε το “AA” επικαλούμενο δήλωση του υπουργού εθνικής άμυνας Νουρετίν Τσανικλί την ίδια ημέρα κατά την επίσημη επίσκεψη του στο Μαυροβούνιο.

Ο Τσανικλί δήλωσε οτι οι δυο πλευρές συμφωνήσαν να κατασκευάσουν δύο από τα πολεμικά πλοία στα τουρκικά ναυπηγεία της Κωνσταντινούπολης ενω τα υπόλοιπα δύο θα ναυπηγηθούν σε ναυπηγείο της παραθαλάσσιας πόλης Καράτσι.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε αφότου το ναυπηγείο “Karachi Shipyard & Engineering Works Limited” (“KSEW”) του Πακιστάν υπέγραψε την συμφωνία συνεργασίας (“LoI”) με την “STM” τον Μάιο του 2017 για την κατασκευή των πλοίων.

Σύμφωνα με τον κατάλογο “Fighting Ships” του “Jane’s”, η κλάση “Ada” έχει έμφορτο εκτόπισμα 2032 τόνων, βύθισμα 3,6 μέτρων και πλάτος 14,4 μέτρων.

Ο οπλισμός της πλατφόρμας μήκους 99 μέτρων περιλαμβάνει ενα ναυτικό πυροβόλο των 76 χιλιοστών, τέσσερις (δύο δίδυμους) τορπιλοσωλήνες των 324 χιλιοστών, οχτώ (δύο τετράδυμους) εκτοξευτές αντιπλοϊκών πυραύλων, και ένα σύστημα εγγύς προστασίας “RIM-116”.

Gabriel Dominguez

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: