Η Τουρκία σύναψε σύμβαση αξίας 106,1 εκατομμυρίων ευρώ (€) περίπου 120,8 εκατ. δολαρίων ($) για νέα θωρακισμένα τακτικά οχήματα Cobra II 4X4 απο την Otokar, ανακοίνωσε η εταιρεία την 22η Ιουνίου.

Η παράδοση των οχημάτων συν των σχετικών συστημάτων, της συντήρησης και υποστήριξης έχουν προγραμματιστεί να αρχίσει απο φέτος και πρόκειται να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Τα επιπρόσθετα οχήματα Cobra II πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για να ενισχύσουν τις επιχειρήσεις της Τουρκίας εναντίον του Εργατικού Κουρδικού Κόμματος (PKK). Η Otokar δεν διευκρίνισε από ποιες μονάδες θα χρησιμοποιηθούν, λέγοντας μόνο ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθούν “από τις δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας” -ένας όρος που κανονικά περιλαμβάνει αντίστοιχα την Αστυνομία και Στρατοφυλακή, οι οποίες βρίσκονται υπό τον κοινό έλεγχο του υπουργείων Άμυνας και Εσωτερικών.

Η Τουρκία παρέλαβε τις δύο πρώτες παραγγελίες του Cobra II στα τέλη του 2015, μια απ’ αυτές ήταν αξίας 47,5 εκατ. € για 82 οχήματα Cobra II, υποστήριξη και άλλες επιλογές. Αν ο λόγος κόστους-οχήματος της νέας σύμβασης είναι ίδιος με την προηγούμενη, τότε αναλόγως θα περιλαμβάνει 180 οχήματα. Στην ανακοίνωση της Otokar ο γενικός διευθυντής Σεντάρ Γκιοργκιουκ είπε οτι η βιομηχανία “θα συνεχίσει να παρέχει σύγχρονες λύσεις αντίστοιχα στις δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας και τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις”.

Lale Sariibrahimoglu

Απόδοση/Μετάφραση από το “IHS Janes” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: