Το τουρκικό ΤΟΜΑ KAPLAN-20 στην IDEF-2015. (Nick de Larrinaga / IHS Janes 360)

Η τουρκική βιομηχανία θωρακισμένων οχημάτων FNSS παρουσίασε το τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) KAPLAN για πρώτη φορά την 5η Μαΐου στην διεθνή έκθεση αμυντικού υλικού IDEF 2015 στην Κωνσταντινούπολη.

Το TOMA, με βάρος 20 τόνους, είναι το τελευταίο μέλος της οικογένειας KAPLAN, σε συνέχεια του 10 τόνων αναγνωριστικού οχήματος KAPLAN το οποίο παρουσιάστηκε στην IDEF 2013.

Το φετινό ΤΟΜΑ KAPLAN-20 είναι ένα πρωτότυπο εξέλιξης, δήλωσαν οι αξιωματούχοι της εταιρείας στο IHS Janes 360, και οι δοκιμές του έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στα τέλη του 2015. Αν και δεν έχει κατασκευαστεί για τις σημερινές απαιτήσεις του Τουρκικού Στρατού, η Τουρκία αναμένεται επόμενα πέντε χρόνια να ξεκινήσει το πρόγραμμα αντικατάστασης ΤΟΜΑ.

To KALPAN-20 είναι διαθέσιμο με δύο επιλογές πύργου, με διμελές πλήρωμα, και μια έκδοση του μη επανδρωμένου πύργου TEBER. Και οι δύο μπορούν να δεχθούν το αυτόματο πυροβόλο των 30-40 χιλιοστών, με το εκθεσιακό όχημα της IDEF να είναι εξοπλισμένο με ένα μη επανδρωμένο πύργο και πυροβόλο διπλής τροφοδοσίας Mk 40 Bushmaster των 30 χιλ. της ATK.

Και οι δύο διαμορφώσεις του πύργου είναι οπλισμένες με ένα συζυγές πολυβόλο των 7,,62 χιλιοστών.

Η αρχιτεκτονική του οχήματος περιέχει συστήματα προστασίας από νάρκες, φορητούς εκτοξευτές ρουκετών και απειλές κινητικής ενέργειας. Επιπλέον, σύγχρονα ηλεκτρονικά υποσυστήματα είναι εγκατεστημένα μαζί με ένα υψηλής επίδοσης συγκρότημα ισχύος, βαρέως τύπου ανάρτηση και ερπύστριες οι οποίες επιτρέπουν στο όχημα την μεταφορά μεγάλων φορτίων όπως και συστήματα των 105 χιλιοστών.

Το KAPLAN-20 είναι ένα νέας γενιάς ΤΟΜΑ το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινηθεί ταυτόχρονα με τα  σύγχρονα άρματα μάχης, έχει λόγο ισχύος προς βάρος 22-25 ίππους στον 1 τόνο, στο οποίο υπολογίζεται το βάρος των συστημάτων τηλεπικοινωνιών και  αυτόματης μετάδοσης κίνησης.

Είναι επίσης εξοπλισμένο με σύστημα εντοπισμού ήχου και βοηθητική μονάδα ισχύος (APU).

Το KAPLAN-20 έχει χαμηλή σιλουέτα, και με τους 6 διπλούς εδαφικούς τροχούς του, μπορεί να επιχειρεί σε καιρικές συνθήκες ψύχους/ζέστης επιτυγχάνοντας την μέγιστη ταχύτητα όχι μόνο σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους και άνετους αυτοκινητόδρομους, αλλά επίσης και σε μαλακό χώμα, λασπωμένα και δύσβατα εδάφη.

Το προηγμένο σύστημα ανάρτησης, ερπυστριών έχει σχεδιαστεί με σκοπό την ελαχιστοποίηση των κραδασμών και την επαύξηση του κρατήματος επί του δρομολογίου. Το KAPLAN-20 διαθέτει λαστιχένια ερπύστρια (από την γερμανική Diehl), οι εκπρόσωποι της οποίας δήλωσαν πως μειώνει το θόρυβο και τους κραδασμούς, βελτιώνοντας την άνεση του πληρώματος και επεκτείνοντας την επιχειρησιακή ζωή του εγκατεστημένου εξοπλισμού.

Η πρόσβαση στο όχημα γίνεται διά μέσου μιας θυρίδας προσωπικού πάνω στην αναβαθμίδα ή από την υδραυλικά κεκλιμένη αναβαθμίδα που βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος. Στην οροφή, υπάρχει μια μεγάλη θυρίδα για το προσωπικό και μια άλλη θυρίδα η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για την μεγιστοποίηση του οπτικού πεδίου του οδηγού.

Η συντήρηση και επισκευή του συγκροτήματος ισχύος πραγματοποιείται μέσω της θυρίδας του θαλάμου πρόσβασης και των θυρίδων που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του οχήματος. Οι δύο δεξαμενές καυσίμου βρίσκονται στο πίσω μέρος για ισοστάθμιση και είναι πλήρως θωρακισμένες και απομονωμένες από το όχημα για να διασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού.

Σύμφωνα με τη τουρκική κατασκευάστρια εταιρεία FNSS, το KAPLAN-20 είναι ένα από ελάχιστα οχήματα που διαθέτουν αμφίβιες ικανότητες. Χάρις στα δυο σύστημα υδροστροβίλων που βρίσκονται στο πίσω μέρος του οχήματος, το KAPLAN-20 μπορεί να πλεύσει σε βαθιά νερά. Μπορεί να εκτελέσει αναστροφές μέσα στο νερό και ακόμη μπορεί να κινηθεί προς τα πίσω. Σε όλα αυτά, δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να εισέλθει στο νερό χωρίς την προγενέστερη εκτέλεση εργασιών προετοιμασίας.

Το σκάφος του KAPLAN-20 είναι κατασκευασμένο και ολοκληρωμένο με τη χρήση αντιβαλλιστικής τεχνολογίας. Το σκάφος είναι υδατοστεγές με τις θυρίδες και τις καταπακτές να είναι επίσης στεγανές με τη χρήση ασφαλίστρων. Καθώς το συγκρότημα ισχύος και ο οδηγός βρίσκονται στο εμπρόσθιο μέρος του οχήματος, οι χώροι του πυροβολητή και αρχηγού είναι εγκατεστημένοι στο κέντρο του οχήματος. Ο εσωτερικός χώρος του είναι κατά 40 τοις εκατό μεγαλύτερος από τα οχήματα της ίδιας κλάσης.

Όταν το KAPLAN-20 έχει εγκατεστημένο το μη επανδρωμένο πύργο τότε μεταφέρει πλήρωμα των τριών και μπορεί να μεταφέρει οχτώ στρατιώτες πεζικού –οι οποίοι μειώνονται στους έξι όταν είναι διαθέτει τον επανδρωμένο πύργο.

Ο πύργος TEBER-30 του KAPLAN-20 στην IDEF-2015. (armyrecognition.com)

Τα συστήματα επιβίωσης όπως, ελαχιστοποίηση θερμικής υπογραφής, σύστημα προειδοποίησης LASER και εντοπισμός ελεύθερου σκοπευτή και προστασία ΧΒΡΠ είναι επίσης εγκατεστημένα στο όχημα.

Υπάρχουν δύο περισκόπια με προστασία ακτίνων LASER που επιτρέπουν στον οδηγό την παρατήρηση σε μεγάλο οπτικό πεδίο στο εξωτερικό του οχήματος το οποίο προσφέρει υψηλή κατάσταση ετοιμότητας. Τα οπτικά συστήματα νυχτερινής παρατήρησης είναι στον στάνταρ εξοπλισμό του οχήματος.

Αξιωματούχοι της FNSS δήλωσαν στο IHS Janes 360 πως το KAPLAN-20 είναι εξολοκλήρου εγχώριας σχεδίασης, αν και τα συστήματα ανάρτησης, συγκρότημα ισχύος, ηλεκτρονικά συστήματα, και η θωράκιση του οχήματος έχουν αποκτηθεί από ξένους προμηθευτές.

Το ΤΟΜΑ έχει σχεδιαστεί για να συμβαδίζει με το νέο άρμα της Τουρκίας, το ALTAY, και διαθέτει μέγιστη ταχύτητα, σε ανώμαλο έδαφος, 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Η FNSS θέλει το KAPLAN-20 να προσφέρει 25 ίππους ανά τόνο, αν και ο προμηθευτής του κινητήρα δεν έχει ακόμη επιλεχθεί, το οποίο παρουσιάστηκε στην IDEF χωρίς εγκατεστημένο κινητήρα.

Το KAPLAN-20 έχει 6,5 μέτρα μήκος, 3,15 μ. πλάτος χωρίς τα συστήματα επιπρόσθετης θωράκισης, και 2 μέτρα ύψος.

Ο δομικός σχεδιασμός του οχήματος δίνει τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης μιας ολόκληρης οικογένειας οχημάτων με διαφορετικές εκδόσεις.

https://www.youtube.com/watch?v=45bd0w3bEgo

Πηγές από IHS Janes.Com και FNSS

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: