Η Τουρκία κινείται περαιτέρω με το σχέδιο του προγράμματος προμήθειας των νέων οχημάτων φορέων αντιαρματικών.

Η τουρκική Υπογραμματεία Αμυντικών Βιομηχανιών (SSM) έλαβε την απόφαση την 9η Μαρτίου και την 30η Μαρτίου ανακοίνωσε ότι το πρόγραμμα θα συνεχίσει με τις διαπραγματεύσεις της σύμβασης να πραγματοποιούνται με την FNSS ως τον πάροχο των πλατφορμών.

Το πρόγραμμα των οχημάτων φορέων αντιαρματικών, STA (Silah Taşıyıcı Araç – Όχημα Φορέας Όπλων) στα τουρκικά, αποσκοπεί στον εκσυχρονισμό των πλατφορμών των μηχανοκίνητων και εποχούμενων μονάδων του Τουρκικού Στρατού. Επιπρόσθετα, τα οχήματα θα διαθέτουν σε πύργους τα μεσαίου βεληνεκούς αντιαρματικά όπλα OMTAS της Rocetsan. Η SSM μελετά να προμηθευτεί 260 πλατφόρμες αντιαρματικών όπλων, εκ των οποίων, 184 θα είναι ερπυστριοφόρες και 76 τροχοφόρες.

Το όχημα 4X4 PARS παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό στην IDEF 2015 με διαθέτοντας έναν τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό. Η ομοιότητα του με το ελαφρύ θωρακισμένο αναγνωριστικό όχημα Fennek είναι παροιμιώδης. (Φωτ: Army Recognition)

Η προσφορά της FNSS βασίζεται στο Kaplan και Pars, ερπυστριοφόρο και τροχοφόρο όχημα αντίστοιχα. Αναμένεται οτι το τροχοφόρο όχημα θα είναι το 4X4 Pars, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην IDEF 2015. Αρχικά είχε σχεδιαστεί για να εκτελεί αποστολές αντιαρματικού αγώνα και επιτήρησης ή C2.

Η ερπυστριοφόρα εκδοσή θα βασίζεται στο τεθωρακισμένο όχημα μάχης Kaplan. Το Kaplan παρουσιάστηκε στην IDEF 2013 με πρόπλασμα πύργου διαθέτοντας τέσσερις εκτοξευτές των αντιαρματικών πυραύλων OMTAS, ένα βαρύ πολυβόλο των 12,7mm και ηλεκτροπτικούς/υπέρυθρους αισθητήρες.

Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την “Προέλαση.”

Αρέσει σε %d bloggers: