Σύμφωνα με τον ιστότοπο Defence News, ο Τσέχος υπουργός άμυνας Μάρτιν Στροπνίκι ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση υπέβαλε σχέδιο δαπάνης 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ($) για τον εκσυγχρονισμό του Τσέχικου Στρατού Ξηράς έως το 2026, συμπεριλαμβανόμενων 2 δις $ για την προμήθεια τουλάχιστον 210 νέων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ).

Ο τσεχικός στρατός θέλει να αντικαταστήσει τον παλαιό στόλο των BVP-2, του ερπυστριοφόρου ΤΟΜΑ σοβιετικής προέλευσης που κατασκευάστηκε κατόπιν άδειας από την Τσεχική Δημοκρατία.

Κατά τη διάρκεια της αμυντικής έκθεσης IDET, τη Διεθνή Έκθεση Τεχνολογίας Άμυνας και Ασφάλειας που πραγματοποιήθηκε στη Δημοκρατία της Τσεχίας τον Μάιο του 2017, τεσσερις βιομηχανίες παρουσίασαν απ’ενα ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα για να ανταποκριθούν στο νέο αίτημα του Τσέχικου Στρατού και συμπεριλαμβάνονταν η General Dynamics European Land Systems από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ) με το ASCOD, η BAE Systems απο το Ηνωμένο Βασίλειο με το CV90, η Rheinmetall απο την Γερμανία με το Lynx και η PSM (μια κοινοπραξία μεταξύ Rheinmetall Defence και KMW) από την Γερμανία με το Puma.

Η Τσεχική κυβέρνηση θα αποφασίσει σχετικά με την προμήθεια του ΤΟΜΑ μετά τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές της χώρας, η οποίες έχουν προγραμματιστεί να λάβουν χώρα την 20η και 21η Οκτωβρίου.

Το τσεχικό κόμμα “ANO” δεσμεύθηκε να αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της Τσέχικης Δημοκρατίας στο 2% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος εως το 2024. Σύμφωνα με το πολιτικό κόμμα, η προμήθεια των νέων ερπυστριοφόρων οχημάτων μάχης ειναι μια απο τις σημαντικότερες και βαρυσήμαντες επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά τα επόμενα έτη.

Βίντεο: Ο ιστότοπος άμυνας και ασφαλείας Army Recognition ανασκόπησε το ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μάχης στην έκθεση IDET 2017 που θα αντικαταστήσει το σοβιετικής σχεδίασης BVP-2 του Στρατού της Τσέχικης Δημοκρατίας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: