Το όχημα αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη θυγατρική σλοβακική βιομηχανία ZETOR Engineering για λογαριασμό του σλοβακικού στρατού μετά την εμπειρία που αποκόμισε στο Αφγανιστάν.

Ο σλοβακικός στρατός διαθέτει μια ποικιλία αθωράκιστων (ακόμα και πολιτικών οχημάτων) 4×4 που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις συνθήκες του Αφγανιστάν. Για τον λόγο αυτό, τμηματικές παραγγελίες ξένων οχημάτων έλαβαν χώρα, όπως το νοτιοαφρικανικό RG-32 και το ιταλικό IVECO LMV ενώ οχήματα MRAP Maxx Pro παραχωρήθηκαν από τις ΗΠΑ. Μια σλοβακική έκδοση ενός τεθωρακισμένου 4×4, το Aligator δεν τελεσφόρησε ιδιαίτερα ενώ σε χρήση παραμένουν και τα σοβιετικά BRDM-2.

Το Gerlach 4×4 βασίζεται σε πήγμα φορτηγού -όπως συνηθίζεται για να αντέξει το βάρος της θωράκισης- κινείται από κινητήρα ντήζελ 326 ίππων που αποδίδει μέγιστη ταχύτητα 110 χλμ/ώρα κι έχει καλές ικανότητες κίνησης εκτός δρόμου. Η θωράκισή του είναι προδιαγραφών STANAG 4569 επιπέδου 1 (θραύσματα και βολίδες 7,62×51 mm αν και με πρόσθετα τμήματα μπορεί να ανέλθει σε επίπεδο 3 (διατρητικά βλήματα 7,62×51 mm). To δάπεδο του οχήματος είναι ανθεκτικό σε νάρκες και ΑΕΜ (αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί) με διπλό στρώμα απορρόφησης και ειδικό σχήμα “V”. Στην οροφή προβλέπεται η τοποθέτηση οπλισμού αυτοάμυνας από απλή ανάρτηση πολυβόλου μέχρι τηλεχειριζόμενο σταθμό οπλισμού. Μπορεί να μεταφέρει πλήρωμα 2 ως 6 ατόμων και φορτίο 1,5 τόνων.

Το όχημα θα ξεκινήσει σύντομα δοκιμές. Η τιμή μονάδας αναφέρεται ήδη στα 398,000 Ευρώ αν και πολλά εξαρτώνται από τις επιλογές του πελάτη (συστήματα επικοινωνιών, οπλισμός, NBC προστασία είναι εξτρά).

Αρέσει σε %d bloggers: