Η εταιρεία “Rolls-Royce” παρέλαβε την πρώτη παραγγελία για τους νέους δεκαεξακύλινδρους κινητήρες της επιτυχημένης γκάμας “Series 8000”: Η γαλλική ναυπηγική “Naval Group” παρήγγειλε συνολικά είκοσι κινητήρες “MTU 16V 8000 M91L”, με τον κάθε έναν να αποδίδει μέχρι 8000 kW μηχανικής ισχύος. Οι κινητήρες πρόκειται να τοποθετηθούν στις πέντε νέες φρεγάτες τύπου “FTI” (“Frégates de Taille Intermédiaire” – Φρεγάτες Μεσαίου Μεγέθους) από το 2023 και έπειτα.

Ο Κνουτ Μιούλερ, επικεφαλής ναυτικών και κρατικών επιχειρήσεων στην “MTU”, δήλωσε: “Είμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να πείσουμε τον “Naval Group” και το Γαλλικό Ναυτικό σχετικά με τα προσόντα των νέων κινητήρων μας, και που έχουμε την ευκαιρία να εξοπλίσουμε αυτά τα πρωτοποριακά πλοία με την ολοκαίνουρια σχεδίαση τους”.

Με τον κινητήρα 16V 8000, η “MTU” επέκτεινε το χαρτοφυλάκιο των δοκιμασμένων ναυτικών κινητήρων στην κατηγορία πολύ μεγάλης ισχύος. Πλέον η γκάμα “Series 8000” καλύπτει το φάσμα ισχύος από 7200 έως 10000 kW. Όπως και ο εικοσακύλινδρος ομόλογος του, ο δεκαεξακύλινδρος κινητήρας υπερέχει με τα συνολικά χαμηλά κόστη, την υψηλή πυκνότητα ισχύος και την χαμηλή περιβαλλοντολογική επίδραση καθώς πληροί τα όρια εκπομπών “IMO Tier II” και “EPA Tier II”, με την ικανότητα να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και άλλων προτύπων, όπου απαιτείται.

MTU 16V Series 8000

Ο Αμερικανικός Νηογνώμονας (ABS, “American Bureau of Shipping”) απένειμε το πιστοποιητικό “Naval Vessel Rules” (NVR) σε όλα τα μοντέλα της γκάμας “Series 8000”, κατατάσσοντας τους ανάμεσα στους πρώτους σύγχρονους, πιστοποιημένους απο το “ABS” κινητήρες στην κατηγορία της ισχύος τους. Ακόμα ένας βασικός παράγοντας στην ανάθεση του έργου “FTI” ήταν τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα του στερεόφερτου θορύβου, όπως πιστοποιήθηκαν απο την “MTU” με τη χρήση ενός δοκιμαστικού κινητήρα.

Τα πλοία “FTI” πρόκειται να εφοδιαστούν με τέσσερις κινητήρες “16V 8000” που θα σχηματίζουν ένα συνδυασμένο προωστήριο σκεύος πετρελαίου-πετρελαίου (“CODAD”), με δυο πετρελαιοκινητήρες συνδεδεμένους με κάθε έναν από τους άξονες προπέλας Το σύστημα πρόωσης θα παράγει συνολική ισχύ εξόδου 32 MW, προωθώντας τις φρεγάτες σε ταχύτητες μέχρι 27 κόμβων. Τα πλοία θα έχουν αυτονομία εως 5000 ναυτικά μίλια.

Με την ολοκαίνουρια σχεδίαση τους, αυτά τα πλοία θα ειναι μήκους περίπου 122 μέτρων και θα έχουν εκτόπισμα 4250 μετρικών τόνων. Η αρθρωτή σχεδίαση τους θα διασφαλίσει ότι ειναι ικανά να αναλάβουν μια μεγάλη ποικιλία ρόλων, συμπεριλαμβανομένων της αναχαίτισης απειλών που απορρέουν από άλλες μονάδες επιφανείας, υποβρύχια και αεροπλάνα. Τα ψηφιακά συστήματα που ειναι τοποθετημένα πάνω στο πλοίο ειναι προστατευμένα από κάθε μορφής κυβερνο-επίθεση. Εξαρχής, τα πλοία “FTI” έχουν επίσης σχεδιαστεί για τις διεθνείς αγορές. Ο “Naval Group” εμπορεύεται την εξαγωγική εκδοσή με την ονομασία “Belh@rra”, της οποίας η ασυνήθιστη ορθογραφία χαρακτηρίζει την ευρεία χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας στο προτζεκτ.

Οι πέντε νέες φρεγάτες πρέπει να εισέλθουν σε υπηρεσία μέχρι το 2030, προσχωρώντας στις οχτώ ελαφρώς μεγαλύτερες φρεγάτες “FREMM” κλάσης “Ακουιτανία” για να δημιουργήσουν την ραχοκοκκαλιά του Γαλλικού Ναυτικού. Οι γαλλικές φρεγάτες “FREMM” διαθέτουν επίσης κινητήρες “MTU”, κάθε πλοίο ειναι εξοπλισμένο με τεσσερις κινητήρες “16V 4000 M63L” που παρέχουν ηλεκτρική ενέργεια και συνεργάζονται με έναν αεριοστρόβιλο για να δημιουργήσουν το προωστήριο σκεύος.

“MTU” και “Naval Group” (γνωστός ως “DCNS” μεχρι το 2017) απολαμβάνουν μια στενή εταιρική σχέση για περισσότερα από 20 χρόνια, με συνολικά περίπου 30 υποβρύχια και πλοία επιφανείας κατασκευασμένα απο τον “Naval Group” να εκτελούν πλόες στις θάλασσες όλου του κόσμου με κινητήρες της “MTU”. Ένα τρέχον έργο ειναι για τις τεσσερις κορβέτες “Gowind” του Αιγυπτιακού Ναυτικού, με κάθε μια να ειναι εφοδιασμένη με δύο εικοσακύλινδρους κινητήρες “Series 8000”. Το πρώτο από αυτά τα πλοία εντάχθηκε σε υπηρεσία τον Σεπτέμβριο του 2017.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “maritime-executive.com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: