Στην ναυτική αμυντική έκθεση Euronaval 2018 η οποία θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα στο Παρίσι, η εταιρεία Thales θα παρουσιάσει, το ALTESSE-H, την νέα λύση μέτρων ηλεκτρονικής υποστήριξης – επικοινωνιών (CESM: Communications Electronic Support Measures) /πληροφοριών από παρακολούθηση επικοινωνιών (COMINT: Communications Intelligence) με μια πολύ “έξυπνη” διεπαφή χρήστη.

Αυτή η παθητική λύση ναυτικού ηλεκτρονικού πολέμου με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη και κυβερνασφάλεια είναι σχεδιασμένη για να διατηρεί το πλοίο ασφαλή από τις απειλές του 21ου αιώνα και έχει ήδη επιλεχθεί για το πρόγραμμα φρεγατών μεσαίου μεγέθους FTI του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Για την προστασία των πλοίων και των πληρωμάτων και την εγγύηση της εθνικής κυριαρχίας, τα ναυτικά απαιτούν την ανίχνευση των απειλών νωρίτερα ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν γρηγορότερα ταυτοποιώντας απειλές σε πραγματικό χρόνο ενώ παράλληλα συλλέγουν πληροφορίες και διατηρούν μια σαφή τακτική εικόνα του ηλεκτρομαγνητικού περιβάλλοντος.

Το ALTESSE-H, η νέα ναυτική σουίτα ηλεκτρονικού πολέμου επικοινωνίων απο την Thales, αναγνωρίζει ως 2000 στόχους σε πραγματικό χρόνο. Με το υπερύψηλων συχνοτήτων αναχαιτιστή και ραδιογωνιόμετρο, το προηγμένο σύστημα κεραίας και λογισμικό συστήματος που προέρχεται από την σουίτα Keyobs, το ALTESSE-H αποφέρει πραγματικά επιχειρησιακά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων ταχύτερων χρόνων απόκρισης και την ικανότητα σύλληψης μικρότερων σημάτων σε μεγαλύτερη εμβέλεια και την ίδια στιγμή την συλλογή στοιχείων πληροφοριών.

©Thales | Η λύση ALTESSE-H διαθέτει μεγαλύτερη ισχύ για την αναχαίτηση σημάτων σε πολύ μεγάλη εμβέλεια – το διπλάσιο της εμβελειας των προηγούμενων μοντέλων.

Απόδοση/Μετάφραση από το “navyrecognition.com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: