Η εταιρεία Boeing επιλέχθηκε για να κατασκευάσει το επόμενο εκπαιδευτικό αεριωθούμενο της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτείων Αμερικής (ΗΠΑ) με μια σύμβαση που η αξία της, καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος, θα ανέλθει στα $9,2 δισεκατομμύρια, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF).

Η Boeing συνεργάστηκε με την σουηδική Saab AB για να εξελίξει το νέο αεροπλάνο που συμμετείχε στο διαγωνισμό, κερδίζοντας τις Lockheed Martin Corp και Leonardo DRS.

Αυτή τη στιγμή η USAF σχεδιάζει να αγοράσει 351 αεριωθούμενα και 46 εξομοιωτές. Συμπληρωματικές επιλογές προαίρεσης στην σύμβαση των $9,2 δισ., που πρώτη μεταδόθηκε από το Reuters, θα μπορούσαν να επιτρέψουν την USAF να αγοράσει μέχρι 475 αεριωθούμενα και 120 εξομοιωτές.

Η υπηρεσία αναμένει τα πρώτα αεριωθούμενα να παραδοθούν το 2023 με το πρόγραμμα να φτάνει σε φάση πλήρους λειτουργίας το 2032.

Στην προσφορά της, η Lokheed είχε προσφέρει μια τροποποιημένη έκδοση του εκπαιδευτικού αεριωθούμενου T-50 που αναπτύχθηκε απο κοινού με τις Κορεατικές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες ενώ η ιταλική Leonard DRS είχε προσφέρει το T-100, μια τροποποιημένη έκδοση του M-346 της ιταλικής αεροδιαστημικής εταιρείας.

Η USAF θέλει να αντικαταστήσει τον παλαιό στόλο των αεροπλάνων T-38, τα οποία πλησιάζουν τα 50 χρόνια υπηρεσίας. Αναλυτές έχουν αναφέρει ότι μπορεί τελικά να αγοράσει μέχρι 600 αεροπλάνα.

Ο Πτέραρχος Αρνολντ Μπατς του γραφείου υφυπουργού της USAF για τις προμήθειες δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι “στην πραγματικότητα τα δυο-τρίτα της εκπαίδευσης που εκτελούμε για τα μαχητικά τετάρτης και πέμπτης γενιάς δεν μπορούμε να τα κάνουμε με το T-38.”

Η ανάθεση της σύμβασης ειναι σημαντική για την Boeing, η οποία, για περισσότερο από ένα έτος, αναδιοργανώνει τις αμυντικές επιχειρήσεις της με την ελπίδα της νίκης “επιπέδου δικαιοχρησίας (franchise)” όπως αυτά τα εκπαιδευτικά.

Η λήψη αμυντικών συμβάσεων ήταν δύσκολή για την Boeing, αλλά η Λίνι Κάρετ, γενικός διευθυντής της Boeing Defense, Space & Security απο τον Φεβρουάριο του 2016, βοήθησε την εταιρεία να κερδίσει περισσότερες συμβάσεις.

“Η σημερινή ανακοίνωση ειναι το επιστέγασμα ετών ακλόνητης συγκέντρωσης της ομάδας των Boeing και Saab,” δήλωσε η Κάρετ στην ανακοίνωση. “Αναμένουμε οτι το T-X θα ειναι το πρόγραμμα δικαιόχρησης για το μεγαλύτερο μέρος αυτού του αιώνα.”

Η ανάθεση από την USAF προκύπτει αφότου η Boeing είχε προβλήματα στην παράδοση του νέου κηροζινοφόρου αεριωθούμενου KC-46 της USAF.

Στην ανακοίνωση της η Saab δήλωσε ότι η ανάθεση σημαίνει πως τώρα η Boeing μπορεί να αρχίσει της παραγγελίες από τους προμηθευτές της, συμπεριλαμβανομένης της Saab, άλλα δεν το έχει πράξει ακόμα. Η Saab δήλωσε οτι πάνω από 90 τοις εκατό της προσφοράς της Boeing θα κατασκευαστεί στις ΗΠΑ, υποστηρίζοντας περισσότερες από 17000 θέσεις εργασίας σε 34 πολιτείες.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “reuters.com” για την Προέλαση.

Αρέσει σε %d bloggers: