Άρμα μάχης T-90 του Ινδικού Στρατού. Σήμερα, περίπου 800 άρματα T-90 είναι σε υπηρεσία με το Στρατό της Ινδίας. (Φωτ: defenceforumindia.com)

Το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας υπέγραψε με την εταιρεία Bharat Dynamics Limited σύμβαση για την προμήθεια αντιαρματικών πυραύλων για το άρμα μάχης T-90, οι οποίοι κατασκευάζονται με ρωσική άδεια για το Στρατό της Ινδίας.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο το οποίο επικαλείται δημοσίευση της ινδικής εφημερίδας Hindy Daily την 21η Αυγούστου, στο πλαίσιο της σύμβαση, αξίας περίπου 470 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, οι παραδώσεις του αντιαρματικού πυραύλου Invar, ο οποίος εκτοξεύεται απο το ρωσικής κατασκευής άρμα μάχης Τ-90, πρόκειται να ολοκληρωθούν τα επόμενα πέντε χρόνια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Invar, είναι ένας καθοδηγούμενος με λέιζερ, αντιαρματικός πύραυλος με βεληνεκές πέντε χιλιομέτρων (τρία μίλια) και διαθέτει ικανότητα διάτρησης της Eκρηκτικής Aντιδραστικής Θωράκισης (ERA).

Σύμφωνα με μέσα επικοινωνίας, η Ινδία μελετά να αποκτήσει 25000 πυραύλους Invar για να εξοπλίσει τα άρματα T-90 που διαθέτει.

Η Ινδία είναι ένας από τους πιο πιστούς αγοραστές όπλων της Μόσχας, ενώ, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αντίπαλη και γειτονική χώρα, Πακιστάν, διαθέτει στο οπλοστάσιο της αμερικάνικά και μερικά κινέζικα οπλικά συστήματα.

Αρέσει σε %d bloggers: