Οι υπεύθυνοι ανάπτυξης του ινδικού ελαφρύ μαχητικού αεροσκάφους “Tejas” (“LCA”) “Mk1” έχασαν την προθεσμία της 30ης Ιουνίου για να εξασφαλίσουν την τελική επιχειρησιακή έγκριση (“FOC”) της πλατφόρμας: μια εξέλιξη που θα αναβάλει περαιτέρω την είσοδο του στην υπηρεσία της ινδικής πολεμικής αεροπορίας (“IAF”).

Επίσημες πηγές δήλωσαν στο “Jane’s” ότι, μετά από συνεχόμενες καθυστερήσεις, η Αναπτυξιακή Αεροναυτική Υπηρεσία (η οποία ειναι υπεύθυνη για τον σχεδιασμό του μονοκινητήριου “Tejas”), η κρατική “Hindustan Aeronautics Limited” (“HAL”, η οποία παράγει μαζικά την πλατφόρμα), και η “IAF” είχαν δεσμευθεί για την εξασφάλιση της “FOC” ως το τέλος Ιουνίου.

Ωστόσο, θέματα με την επίδειξη του εναέριου ανεφοδιασμού καυσίμου του αεροσκάφους και τις δυνατότητες επανέναρξης του κινητήρα, όπως επίσης και με την πυροδότηση του -διπλής κάννης- αυτόματου πυροβόλου “Gryazev-Shipunov Gsh-23”, έχουν ,επί του παρόντος, καθυστερήσει περισσότερο την επίτευξη της “FOC”, η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για το 2012.

Rahul Bedi

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Janes.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αρέσει σε %d bloggers: