Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Αυτοάμυνας (IDF) έχουν θέσει σε υπηρεσία τον πυροσωλήνα διόρθωσης πορείας TopGun των Ισραηλινών Αεροδιαστημικών Βιομηχανιών (IAI), ανακοίνωσε ο Μπένι Μέχρ απόστρατος ταξίαρχος της IAI στη Διάσκεψη Πυροβολικού του Μέλλοντος IPQC που διοργανώθηκε από 22 ως 24 Μαΐου στο Λονδίνο. Είπε οτι οι IDF παρήγγειλαν 5000 μονάδες και το σύστημα θα είναι πλήρως επιχειρησιακό το 2019.

Τοποθετημένο πάνω στα βασικά βλήματα πυροβολικού των 155 χιλ. εκεί όπου κανονικά βιδώνεται ο πυροσωλήνας, το TopGun είναι ουσιαστικά μια προσθαφαιρούμενη συλλογή καθοδήγησης που εκτελεί επίσης και τον ρόλο του πυροσωλήνα. Η IAI αναφέρει ότι χρησιμοποιεί δέκτη GPS για να ρυθμίσει την τροχιά του βλήματος εν πτήσει και μπορεί να επιτύχει πιθανότητα κυκλικού λάθους (CEP)10 μέτρων στα 40 χιλιόμετρα με κόστος της μονάδας να είναι τα 20000 δολάρια.

Ο Μέχρ είπε ότι οι απατήσεις των IDF ήταν ένα πυρομαχικό που θα επιχειρούσε σε περιβάλλον μειωμένης λήψης GPS, αλλά αρνήθηκε να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες για τα αντίμετρα παρεμβολών του TopGun.

Ο πυροσωλήνας σχεδιάστηκε για όλα τα πυροβόλα των 155 χιλ. με κάννες μήκους 52 διαμετρημάτων. Η IAI ανακοίνωσε ότι σύντομα θα παράγει μια έκδοση που θα μπορεί να τοποθετηθεί στις ρουκέτες πυροβολικού 122 χιλ. τύπου Grad.

Andrew Galer

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.Com για την Προέλαση

Αρέσει σε %d bloggers: